Bosna i Hercegovina otvorila vrata baražau

Armenija – BiH 0-2!

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Jerevanu reprezentaciju Armenije u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se 2010. godine igra u Južnoafričkoj Republici.

Pobjeda je to koja otvara vrata dodatnih kvalifikacija i vraća osmjeh na lica bh. navijača. Sam uvod utakmice donio nam je vodstvo. Igrala se 6. minuta kada su na desnoj strani kombinovali Muratović i Vladavić. Ovaj drugi je fantastično centrirao u šesenaesterac. Ibričić je ondje pobjegao svojim čuvarima i nakon stative iz prvog pokušaja u drugom uspjeva poenetirati za 1-0.

Samo dvije minute kasnije pokušao je i Džeko, ali nije najbolje zahvatio loptu. U 14. minuti zaprijetili su i domaći. Samo dvije minuta kasnije dvije odlične prilike za naše napadače. Prvo je pokušao Ibišević nakon centaršuta Muratovića. Nije bio precizan. Nekoliko trenutaka kasnije na asistenciju Vedada Ibiševića, napadač Wolfsburga pogađa stativu (golman zahvatio loptu).

U 33. minuti imali smo najbolju šansu za povećanje vodstva. Nakon prekršaja nad Ibiševićem sudija je pokazao na jedanaesterac. Nažalost, Džeko loptu šalje preko gola. Nakon toga domaći su preuzeli incijativu, ali nisu ozbiljnije ugrozili Supića. Poluvrijeme je završilo 1-0.

U nastavku su domaći krenuli ofanzivnije, pa su tako u 56. minuti opsano zaprijetili našem golu. No, Supić je bio na oprezu. U 62. minuti selektor Blažević izvršio je prvu izmjenu. Iz ige je izašao Muratović, a zamjenio ga je Pjanić. Šest minuta poslije Ibiševića mijenja Muslimović.

Upravo su izmjene donijele dosta živosti u našoj igri. U 75. minuti Ibričić prekida napad domaćih, asistira za Muslimović koji odličnim pasom izbaciju Džeku. Kada su svi mislili da će naš najskuplji reprezentativac pokušati pogoditi mrežu, to se nije desilo. Fantastično je asistirao za Muslimovića koji iz neposredne blizine poentira za 2-0.

U 85. minuti iz igre je izašao jedan od najboljih igrača na travnjaku Senijad Ibričić. Njegovu poziciju zauzeo je Zlatan Bajramović. Rezultat se do kraja nije mijenjao, ostalo je 2-0. Naredni dvoboj naša selekcija igra sa Turskom 9. septembra u Zenici.

Kvalifikacije za SP2010:

Turska – Estonija 4:2 (Tuncay 29’ i 72’, Yildirim 37’, Turan 61’ / Voskoboinikov 7’, Vassiljev 52’)

Armenija – BiH 0:2 (Senijad Ibričić 6’, Zlatan Muslimović 75’)

Večeras igraju: Španija – Belgija

Redoslijed: 1. Španija 18 (-1), 2. BiH 15, 3. Turska 11, 4. Belgija 7 (-1), 5. Estonija 5, 6. Armenija 1

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.