Fudbalska gripa hara Bosnom i Hercegovinom!

Fudbalska gripa hara Bosnom i Hercegovinom! Fudbalska reprezentacija BiH u srijedu dočekuje Tursku u osmom susretu grupe 5 kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoafričkoj Republici. Izabranike selektora Miroslava Blaževića očekuje najvažnija utakmica u karijeri.

Miroslav Blažević je kliconoša te “opake” bolesti. Na svakom koraku vec danima se traže ulaznice za Bilino Polje. Niko ne pita za cijenu. Suhim zlatom se plaća dragocjeni komadić papira. Blažević je digao naciju na noge.

“Vjeruj mi sine, ja sam presretan što sa svojim fudbalerima mogu priuštiti malo radosti. To me čini jako sretnim. Turska je fudbalska velesila, imaju iskusne i provjerene igrače, imaju tradiciju, iskustvo i moć iza sebe. Medutim, sve im to neće biti dovoljno. Mi imamo srce, bosansko srce, koje ce slomiti svaki otpor. Zato molim naše vjerne navijače da dođu, da nas bodre i podrže kao i do sada, a mi cemo sve učiniti da oni uživaju. Molim ih da ni upaljače ne pale, kamoli baklje, kako bi u dostajanstvenoj atmosferi na sportskom polju pobijedili Tursku”, poručio je Blažević i dao se sa svojim saradnicima na analiziranje igre suparnika.  

 
Pobjedom bi fudbaleri BiH izborili plasman u baraž što bi bio najveći uspjeh u historiji bh. reprzentativnog fudbala. Selektor Blažević očekuje tešku utakmicu, ali vjeruje da uz podršku bh. najvijača može doći do trijumfa.

U sutrašnjem meču reprezentacija BiH bit će jača za Zvjezdana Misimovića koji je zbog žutih kartona propustio meč u Armeniji.

“Igramo historijsku utakmicu. Ovo je životna šansa za sve nas i moramo sve učiniti da iskoristimo meč sutra”, rekao je Blažević.

“Igramo protiv treće evropske fudbalske sile. Moj kolega Terim ima veliki izbor kvalitetnih igrača i sigurno je da će pokušati doći do pobjede koja ih ostavlja u igri za plasman, ali na nama je da ih u tome spriječimo”, dodao je Blažević.

Kada je u pitanju sastav reprezentacije BiH selektor je izjavio da još nije odlučio da li će utakmicu početi s jednim ili dva napadača te koji će to napadači biti. Na golu će stajati Nemanja Supić, a u zadnjoj liniji Nadarević, Jahić i Spahić. U konkurenciji za nastup u veznoj liniji bit će Vladavić, Rahimić, Salihović, Misimović, Pjanić, Ibričić i Muratović.

Borce Sredojević i Mirsad Omerhodžić “pridruženi” član strucnog štaba analiziraju svaki detalj i to referiraju šefu. Enver Lugušić brine o našim golmanima, snima slabosti turskih “portira”.

“Iritiran sam nekim istupima kolega, trenera specijalista. Nemojmo se prepucavati, hajde da se udružimo za dobrobit bh. fudbala. I ja mogu da kažem da sam najbolji, jer imam rezultate, međutim, za mene je Enver Marić neprevaziđen. Najbolji za sva vremena”, kazao je Lugušić. 

“Niko nas ne može pobijediti ako igramo kako znamo”, naglašava Čiro, zbog koga i brojne kolege iz hrvatskih medija dolaze u Zenicu. Čiro je dijelio autograme i poljupce, jer više karata ni on nema. Niko ne bježi od fudbalske gripe. Naprotiv, svakom sekundom ona se širi od Australije do Amerike. 

Susret između BiH i Turske na rasporedu je u srijedu u 20 sati, na stadionu na Bilinom polju u Zenici, a sudit će ga portugalski arbitri predvođeni Olegarijom Manuelom Bartolom.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.