UL ”Prijedor 92 “ posjetio predsjednik Saveza Murat Tahirović


Na inicijativu Udruženja logoraša ”Prijedor 92 “ , u subotu 01.decembra 2007.godine ovo udruženje je posjetio predsjednik Saveza logoraša BiH gospodin Murat Tahirović. U njegovoj pratnji je bio i predsjednik Kantonalnog saveza Unsko-Sanskog Kantona, gospodin Topić Mirsad, te predsjednik Udruženja logoraša iz Cazina, gospodin Badić Senad.

Delegaciju Udruženja ”Prijedor 92 “ je predvodio predsjednik ovog udruženja gospodin Mirsad Duratović, te gospodin Anto Jolić podpredsjednik udruženja. Pored njih prisutni su bili i članovi Upravnog odbora udruženja. Ovo je dakle bila prva posjeta predsjednika Saveza udruženju u Prijedoru. U zaista prijateljskoj atmosferi načelo se čitav niz tema vezanih za rješavanje problema ove u opštini Prijedor zaista velike grupacije.

Također se otvoreno porazgovaralo o daljnjem zajedničkom radu i djelovanju, te o problemima Saveza.

Također se otvoreno porazgovaralo i o pristupanju Udruženja iz Prijedora Savezu. Predsjednik Udruženja ”Prijedor 92 “ Mirsad Duratović je skrenuo gospodinu Tahiroviću pažnju na osjećaj zapostavljenosti Prijedora, kada su u pitanju stradanja njegovog nesrpskog stanovništva uopšte, a pogotovo kada je u pitanju stradanje logoraške populacije Prijedora, koja je na nivou države BiH sigurno najbrojnija.

Zaključeno je da ovo sigurno nije prvi sastanak, te da će ovakvih sastanaka s obzirom na značaj udruženja ”Prijedor 92 “ u budućnosti biti mnogo više. Dogovoreno je da se u što skorije vrijeme održi sastanak sa rukovodstvom Kantonalnog Saveza USK-a u Bihaću, na kojem bi se nastavilo razgovarati o načetim temama za koje je potrebno izuzetno mnogo vremena i međusobnog razumijevanja.

Pise: Music Sudbin – Sudba

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Vigil with the doves
  • Human rights
  • The other worst (aspect of the drama)
  • Die Kindertotenlieder (aspect of the drama)
  • The sadness of Pèlerine
  • Tüllin à la cigarette
  • Cat vision
  • Flow
  • Jessy #

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.