UL ”Prijedor 92 “ posjetio predsjednik Saveza Murat Tahirović


Na inicijativu Udruženja logoraša ”Prijedor 92 “ , u subotu 01.decembra 2007.godine ovo udruženje je posjetio predsjednik Saveza logoraša BiH gospodin Murat Tahirović. U njegovoj pratnji je bio i predsjednik Kantonalnog saveza Unsko-Sanskog Kantona, gospodin Topić Mirsad, te predsjednik Udruženja logoraša iz Cazina, gospodin Badić Senad.

Delegaciju Udruženja ”Prijedor 92 “ je predvodio predsjednik ovog udruženja gospodin Mirsad Duratović, te gospodin Anto Jolić podpredsjednik udruženja. Pored njih prisutni su bili i članovi Upravnog odbora udruženja. Ovo je dakle bila prva posjeta predsjednika Saveza udruženju u Prijedoru. U zaista prijateljskoj atmosferi načelo se čitav niz tema vezanih za rješavanje problema ove u opštini Prijedor zaista velike grupacije.

Također se otvoreno porazgovaralo o daljnjem zajedničkom radu i djelovanju, te o problemima Saveza.

Također se otvoreno porazgovaralo i o pristupanju Udruženja iz Prijedora Savezu. Predsjednik Udruženja ”Prijedor 92 “ Mirsad Duratović je skrenuo gospodinu Tahiroviću pažnju na osjećaj zapostavljenosti Prijedora, kada su u pitanju stradanja njegovog nesrpskog stanovništva uopšte, a pogotovo kada je u pitanju stradanje logoraške populacije Prijedora, koja je na nivou države BiH sigurno najbrojnija.

Zaključeno je da ovo sigurno nije prvi sastanak, te da će ovakvih sastanaka s obzirom na značaj udruženja ”Prijedor 92 “ u budućnosti biti mnogo više. Dogovoreno je da se u što skorije vrijeme održi sastanak sa rukovodstvom Kantonalnog Saveza USK-a u Bihaću, na kojem bi se nastavilo razgovarati o načetim temama za koje je potrebno izuzetno mnogo vremena i međusobnog razumijevanja.

Pise: Music Sudbin – Sudba

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.