Dodik ponovo predsjednik SNSD-a


Unutrašnja struktura BiH mora da bude poštovana i ne može biti smetnja evropskim integracijama, a ovu zemlju u budućnosti vidimo kao razvijenu, demokratsku i federalno uređenu, sa RS kao trajnom kategorijom, kazao je lider SNSD-a Milorad Dodik na jučer održanom trećem Saboru ove stranke u dvorani “Borik” u Banjoj Luci.

On je jednoglasnom odlukom ponovo izabran za predsjednika ove stranke na Saboru kojem je prisustvovalo oko 700 delegata, brojni predstavnici političkih partija iz BiH, socijalističkih partija iz Evrope, predstavnici OHR-a i međunarodnih institucija.

 

Glavni ciljevi

– Mir i bezbjednost u BiH je za nas jedan od najvažnijih ciljeva. U posljednje vrijeme smo se najviše bavili reformama i zaglavili smo na onoj koja se tiče policije. Međutim, to nije zbog nas, nego smo to dobili od onih koji su nekada ovdje bili odlučujući faktor i htjeli da dođe do reforme policije koja će promijeniti ustavni poredak zemlje i unutrašnje odnose – istakao je Dodik u svom govoru.

On je ocijenio da SNSD daje svoj doprinos u očuvanju postojećeg ustavnog uređenje BiH, te da je postignuti dogovor sa liderom Stranke za BiH Harisom Silajdžićem, upravo to omogućio.

– Ključna rečenica u potpisanom Protokolu je da organizacija političke strukture u BiH mora da odgovara ustavnoj strukturi. Ipak, nismo još uspjeli da ovu reformu završimo, ali ne treba biti skeptičan i sumnjati da je to moguće – kazao je Dodik i ponovio raniji stav da je minimum koji traži policija RS kao dio policijske strukture BiH.

Državna zajednica

Predsjednik RS Milan Jelić je istakao da RS prihvata BiH kao državnuzajednicu, u kojoj želi biti ravnopravna i uvažavana, te da svizahtjevi za njenim drugačijim uređenjem ne doprinose efikasnom isamoodrživom funkcionisanju.

Na Saboru stranke su pored predsjednika izabrani i članovi Glavnogodbora, te su usvojene izmjene i dopune statuta i programa SNSD-a. Ovastranka broji oko 85.000 članova u cijeloj BiH sa 91 općinskim i 13 regionalnih odbora.

 

(Avaz)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.