Audi potpredsjednika Skupštine RS-a završio u Vrbasu

Audi potpredsjednika Skupštine RS-a završio u Vrbasu

 

BANJA LUKA – Audi A6 potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Šefketa Hafizovića kojim je upravljao Safet Šabanović sletjelo je u četvrtak, kasno na večer u Vrbas.

Nesreća se dogodila oko 20 sati u banjolučkom naselju Karanovac, na magistralnoj cesti Banja Luka – Jajce. Safet Šabanović putovao je iz Sarajeva u Banju Luku i prema dostupnim informacijama, u autu je bio sam, kazala je tužiteljica Živana Bajić.

 

Šabanović je bio zaposlen u Narodnoj skupštini RS-a, na mjestu vozača potpredsjednika iz bošnjačkog naroda. Pretpostavlja se da je vozač zbog neprilagođene brzine i vlažnoga kolnika izgubio nadzor nad upravljačem te je vozilo sletjelo u Vrbas.

 

Ronioci su jučer tragali za vozilom i vozačem koji su nestali u nabujalom Vrbasu. Ekipe ronilaca Kluba Buk i pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice potragu su počele oko podneva, a član Ronilačkog kluba Buk Drago Teinović rekao je da su ekipe ronilaca bile na terenu i do kasno uvečer u četvrtak.

– Počeli smo potragu za vozačem i vozilom čim smo doznali za nesreću, ali potragu otežava visok vodostaj Vrbasa, kiša koja je padala u Banjoj Luci i slaba vidljivost – kazao je Teinović. Narodna skupština RS-a jučer je uputila službeni dopis upravi Hidroelektrane Bočac da, ako za to postoji mogućnost, smanji odljev vode iz jezera Bočac kako bi niži vodostaj Vrbasa olakšao potragu. Ronilačke ekipe pretraživale su čamcima i obale Vrbasa, ali do zaključenja ovog broja nisu uspjele pronaći potonulo vozilo i vozača Safeta Šabanovića.
 
8.4.2006.
Pincom.info / Večernji list

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen
  • slice
  • kharlâ
  • piero foscari
  • Arsenale

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.