Audi potpredsjednika Skupštine RS-a završio u Vrbasu

Audi potpredsjednika Skupštine RS-a završio u Vrbasu

 

BANJA LUKA – Audi A6 potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Šefketa Hafizovića kojim je upravljao Safet Šabanović sletjelo je u četvrtak, kasno na večer u Vrbas.

Nesreća se dogodila oko 20 sati u banjolučkom naselju Karanovac, na magistralnoj cesti Banja Luka – Jajce. Safet Šabanović putovao je iz Sarajeva u Banju Luku i prema dostupnim informacijama, u autu je bio sam, kazala je tužiteljica Živana Bajić.

 

Šabanović je bio zaposlen u Narodnoj skupštini RS-a, na mjestu vozača potpredsjednika iz bošnjačkog naroda. Pretpostavlja se da je vozač zbog neprilagođene brzine i vlažnoga kolnika izgubio nadzor nad upravljačem te je vozilo sletjelo u Vrbas.

 

Ronioci su jučer tragali za vozilom i vozačem koji su nestali u nabujalom Vrbasu. Ekipe ronilaca Kluba Buk i pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice potragu su počele oko podneva, a član Ronilačkog kluba Buk Drago Teinović rekao je da su ekipe ronilaca bile na terenu i do kasno uvečer u četvrtak.

– Počeli smo potragu za vozačem i vozilom čim smo doznali za nesreću, ali potragu otežava visok vodostaj Vrbasa, kiša koja je padala u Banjoj Luci i slaba vidljivost – kazao je Teinović. Narodna skupština RS-a jučer je uputila službeni dopis upravi Hidroelektrane Bočac da, ako za to postoji mogućnost, smanji odljev vode iz jezera Bočac kako bi niži vodostaj Vrbasa olakšao potragu. Ronilačke ekipe pretraživale su čamcima i obale Vrbasa, ali do zaključenja ovog broja nisu uspjele pronaći potonulo vozilo i vozača Safeta Šabanovića.
 
8.4.2006.
Pincom.info / Večernji list

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.