Kombi oborio 71-godišnjačku Kozarčanku u Sanskom Mostu

Kombi oborio 71-godišnjačku Kozarčanku u Sanskom Mostu


Na glavnoj gradskoj saobraćajnici u Prijedorskoj ulici u Sanskom Mostu prekjučer u 7.25 sati dogodio se saobraćajni udes u kojem je teže povrede zadobila 71- godišnja Fadila Jakupović iz Kozarca kod Prijedora, privremeno nastanjena u Sanskom Mostu. Nju je, vozeći unazad, udario VW kombi (180-E-152) Å umskog privrednog društva “Unsko-sanske šume” kojim je upravljao radnik Meho Talić. Udes se desio u dijelu Prijedorske ulice u kojem je zabranjen saobraćaj motornim vozilima zbog građevinskih radova na kolovozu. Na mjestu obaranja prolaznice ostala je krv na asfaltu, a policija je obavila uviđaj.
Od vozača Talića uzeta je krv radi alkotestiranja. Starica je prebačena u Službu hitne pomoći Doma zdravlja u Sanskom Mostu, gdje joj je konstatirano napuknuće jagodične kosti, hematom na oku i lakše povrede na rukama i bradi.
Nakon pružanja neophodne pomoći, Fadila Jakupović puštena je na kućno liječenje. Ona nema nikoga od rodbine, a korisnica je socijalnih i drugih usluga humanitarnih organizacija.
Starica, koja stanuje u Ključkoj ulici 63, u ljetnoj kuhinji bez struje, spada u najteže socijalne slučajeve u sanskoj općini. Nije se udavala, a brat i sestra umrli su prije nje ne dobivši potomstvo.


Od namještaja Fadila ima samo jedan krevet, šporet na drva i ormar starih stvari. Ulazna vrata u tuđu ljetnu kuhinju nemaju stakla. Nakon što je teško povrijeđena, nema nikoga da je obiđe. Samo zahvaljujućihrani iz humanitarne organizacije “Fenix” i lijekovima organizacije “Krajiška suza”, Fadila preživljava. Ona je jučer ujutro krenula u “Fenixovu” kuhinju na redovni obrok, kada je na nju naletio kombi. Iako ima desetak duluma zemlje u Kozarcu, na kojoj je zgarište roditeljske kuće zapaljene 1992. godine, Fadili Jakupović nije izgrađen nikakav objekt za stanovanje.
U Kozarcu je sredstvima humanitarne pomoći izgrađeno više stotina bošnjačkih kuća. Za sirotu Fadilu Jakupović “nije bilo para”.

Tekst ustupila : “ZELENKAPICA”

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.