Kad dođu računi za struju, biće prekasno


Za subotu 8. aprila u 12 sati pokret Dosta organizira nove proteste protiv najavljenog poskupljenja struje, najavljuju iz ovog pokreta.

Na proteste na Trgu BiH te mirnu šetnju gradom su pozvani svi građani Bosne i Hercegovine koje će pogoditi najavljeno poskupljenje struje, kao i neminovna poskupljenja svih drugih artikala. Neke firme već su najavile da se neće moći izboriti s novim udarom nakon PDV-a te da će biti prisiljene da poskupe najosnovnije životne namirnice. Za njima će vjerovatno krenuti i ostali i to će, predviđa se, do kraja godine dovesti do potpunog socijalnog kolapsa te dodatne ekonomske destabilizacije BiH ”“ poručuju iz pokreta Dosta.

Protestno okupljanje održano 1. aprila ocjenjuju uspješnim, iako se nije okupio očekivani broj ljudi:

– Blago smo razočarani rezigniranošću mladih ljudi koji se nisu pojavili na protestima, iako će poskupljenje i njih pogoditi. Svima možemo poručiti: kad u maju dobijete račune kasno će biti da se hvatate za glavu, izađite na vrijeme i dignite glas protiv poskupljenja koje će nas neminovno gurnuti s ivice propasti na kojoj smo trenutno!

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.