Kombi oborio 71-godišnjačku Kozarčanku u Sanskom Mostu

Kombi oborio 71-godišnjačku Kozarčanku u Sanskom Mostu


Na glavnoj gradskoj saobraćajnici u Prijedorskoj ulici u Sanskom Mostu prekjučer u 7.25 sati dogodio se saobraćajni udes u kojem je teže povrede zadobila 71- godišnja Fadila Jakupović iz Kozarca kod Prijedora, privremeno nastanjena u Sanskom Mostu. Nju je, vozeći unazad, udario VW kombi (180-E-152) Å umskog privrednog društva “Unsko-sanske šume” kojim je upravljao radnik Meho Talić. Udes se desio u dijelu Prijedorske ulice u kojem je zabranjen saobraćaj motornim vozilima zbog građevinskih radova na kolovozu. Na mjestu obaranja prolaznice ostala je krv na asfaltu, a policija je obavila uviđaj.
Od vozača Talića uzeta je krv radi alkotestiranja. Starica je prebačena u Službu hitne pomoći Doma zdravlja u Sanskom Mostu, gdje joj je konstatirano napuknuće jagodične kosti, hematom na oku i lakše povrede na rukama i bradi.
Nakon pružanja neophodne pomoći, Fadila Jakupović puštena je na kućno liječenje. Ona nema nikoga od rodbine, a korisnica je socijalnih i drugih usluga humanitarnih organizacija.
Starica, koja stanuje u Ključkoj ulici 63, u ljetnoj kuhinji bez struje, spada u najteže socijalne slučajeve u sanskoj općini. Nije se udavala, a brat i sestra umrli su prije nje ne dobivši potomstvo.


Od namještaja Fadila ima samo jedan krevet, šporet na drva i ormar starih stvari. Ulazna vrata u tuđu ljetnu kuhinju nemaju stakla. Nakon što je teško povrijeđena, nema nikoga da je obiđe. Samo zahvaljujućihrani iz humanitarne organizacije “Fenix” i lijekovima organizacije “Krajiška suza”, Fadila preživljava. Ona je jučer ujutro krenula u “Fenixovu” kuhinju na redovni obrok, kada je na nju naletio kombi. Iako ima desetak duluma zemlje u Kozarcu, na kojoj je zgarište roditeljske kuće zapaljene 1992. godine, Fadili Jakupović nije izgrađen nikakav objekt za stanovanje.
U Kozarcu je sredstvima humanitarne pomoći izgrađeno više stotina bošnjačkih kuća. Za sirotu Fadilu Jakupović “nije bilo para”.

Tekst ustupila : “ZELENKAPICA”

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.