Fadil Novalic

Kćerka Fadila Novalića dala otkaz u FIA-I

Nakon prašine koja se podigla u bh. javnosti zbog informacija o zapošljavanju djece političara u Finansijsko-informatičkoj agenciji u Sarajevu gdje je između ostalih posao dobila i kćerka federalnog premijera Fadila Novalića, Ada Novalić dala je otkaz na poziciju u FIA-i, piše Depo portal.

Znao sam da se moja kćerka zaposlila u Finansijko-informatičkoj agenciji. Detalje nisam znao jer kao premijer zbog mnogih obaveza gotovo da se i ne viđam s porodicom. Moja najstarija kćerka Ada i ne živi sa mnom. Samostalna je već otkako je prije osam godina diplomirala i zaposlila se. Kako sam obaviješten to zaposlenje je urađeno u skladu sa zakonskim procedurama i moram priznati nisam se previše dalje bavio time. Bio sam iznenađen medijskim natpisima o tome i razumio ogorčenje javnosti pa i kvalifikacije da to nije moralno. Ovih dana smo u mojoj porodici razgovarali o svemu ovome i moja kćerka je sama odlučila da da otkaz, mada je posjedovala i obrazovanje i kvalifikacije i kompetencije za radno mjesto na kojem je radila – kazao je Novalić.

Osim toga, kaže:

Svjestan sam da će je ovo ružno iskustvo još dugo pratiti i u profesionalnom i ličnom životu, i to samo zato što je kćerka Fadila Novalića.

Ranije je CIN-a pisao da je na sličan način, na temelju internih akata javnih institucija, ustanova i preduzeća, zaposleno više od 260 osoba, te da li zna da li je neko od njih odstupio kao njegova kćerka. Na ovu konstataciju Novalić kaže:

Tada nisam bio premijer, radio sam u realnom sektoru i nisam imao nikakve komunikacije ni dodire sa državnim institucijama. Ali kao običan, prosječno informisan građanin nisam primjetio nijedan takav slučaj. Potez moje kćerke je zapravo njen i moj lični stav kao i stav moje porodice. Nije moje da procjenjujem ponašanje drugih u takvim situacijama. Moja porodica uradila je ono za što misli da je pošteno, moralno i odgovorno.

Ada Novalic Otkaz

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.