Fadil Novalic

Kćerka Fadila Novalića dala otkaz u FIA-I

Nakon prašine koja se podigla u bh. javnosti zbog informacija o zapošljavanju djece političara u Finansijsko-informatičkoj agenciji u Sarajevu gdje je između ostalih posao dobila i kćerka federalnog premijera Fadila Novalića, Ada Novalić dala je otkaz na poziciju u FIA-i, piše Depo portal.

Znao sam da se moja kćerka zaposlila u Finansijko-informatičkoj agenciji. Detalje nisam znao jer kao premijer zbog mnogih obaveza gotovo da se i ne viđam s porodicom. Moja najstarija kćerka Ada i ne živi sa mnom. Samostalna je već otkako je prije osam godina diplomirala i zaposlila se. Kako sam obaviješten to zaposlenje je urađeno u skladu sa zakonskim procedurama i moram priznati nisam se previše dalje bavio time. Bio sam iznenađen medijskim natpisima o tome i razumio ogorčenje javnosti pa i kvalifikacije da to nije moralno. Ovih dana smo u mojoj porodici razgovarali o svemu ovome i moja kćerka je sama odlučila da da otkaz, mada je posjedovala i obrazovanje i kvalifikacije i kompetencije za radno mjesto na kojem je radila – kazao je Novalić.

Osim toga, kaže:

Svjestan sam da će je ovo ružno iskustvo još dugo pratiti i u profesionalnom i ličnom životu, i to samo zato što je kćerka Fadila Novalića.

Ranije je CIN-a pisao da je na sličan način, na temelju internih akata javnih institucija, ustanova i preduzeća, zaposleno više od 260 osoba, te da li zna da li je neko od njih odstupio kao njegova kćerka. Na ovu konstataciju Novalić kaže:

Tada nisam bio premijer, radio sam u realnom sektoru i nisam imao nikakve komunikacije ni dodire sa državnim institucijama. Ali kao običan, prosječno informisan građanin nisam primjetio nijedan takav slučaj. Potez moje kćerke je zapravo njen i moj lični stav kao i stav moje porodice. Nije moje da procjenjujem ponašanje drugih u takvim situacijama. Moja porodica uradila je ono za što misli da je pošteno, moralno i odgovorno.

Ada Novalic Otkaz

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.