Bičakčić i Hajrović donijeli pobjedu Zmajevima!

 

Nogometna reprezentacija BiH pobijedila je Slovačku u Žilini rezultatom 2:1. Na taj način naši su ostali lideri grupe G i napravili korak ka ostvarenju sna – plasmana na Mundijal u Brazil. Domaći su poveli u 42. minuti kada je Hamšik matirao Begovića. Izjednačio je Bičakčić u 69. minuti, a pobjedu Zmajevima donio je Izet Hajrović fantastičnim pogotkom u 78. minuti.

Zmajevi su krenuli ofanzivno ka golu Slovaka. Već u 5. minuti Misimović se našao u dobroj prilicu, šutirao je, ali Mucha odlično brani. Džeko već u narednom napadu prijeti golu domaćih. Ipak, čuvar mreže Slovačke opet sjajno interveniše i spašava siguran pogodak.

Ofanzivna formacija ostavila mnogo prostora Slovacima

Naredni napad naših Pjanić je zapucao preko gola. Izabranici Safeta Sušića igrali su požrtvovano i borbeno. Ipak, ofanzivna formacija ostavljala je Hamšiku i društvu mnogo prostora u našoj posljednjoj liniji.

Igrao se 16. minut kada je Weiss oprobao svoj šut. Begović je bio oprezan. U 25. minuti domaći postižu pogodak, ali je poništen zbog ofsajda. Minut kasnije Ibišević je pokušao iznenaditi Muchu, ali je golman domaćih odbio loptu u korner.

Igralo se otvoreno na obje strane. U 33. minuti Hamšik centrira sjajnu oštru loptu prema Nemecu koji iz neposredne blizine šutira glavom pored gola.

Ipak, nogometaš Napolija, koji je asistirao predhodno opisanu akciju, postiže pogodak u 42. minuti. Sjajno se oslobodio svojih čuvara i matirao je Begovića za 1:0.

U posljednjim trenucima prvog dijela Mujdža centrira, Pjanić šutira, ali je nesavladiv golman Slovaka. Prvih 45 minuta završeno je minimalnim vodstvom domaćih.

Bičakčić poravnao rezultat, Izet režirao preokret

Naši kreću snažno u nastavku. U 49. minuti Mujdžu je zamijenio Zahirović. Ibišević prvi prijeti na otvaranju drugog dijela, ali je izblokiran.

Lulić u 58. minuti dobro šutira. No, ni on nije uspio postići pogodak. Nekoliko minuta poslije Salihović šutira preko gola.

Naši su vršili konstantan pritisak. To se isplatilo u 69. minuti kada je Bičakčić nakon kornera pogodio za 1:1. U 73. minuti Nemac pokušava postići gol. Na sreću lopta odlazi pored gola. Potpuni preokret režirao je Izet Hajrović (koji je minut ranije zamijenio Misimovića) u 78. minuti kada je sa 25 metara matirao Muchu. To je izazvalo erupciju oduševljenja navijača BiH koji su napunili tribine stadiona Pod Dubnom.

Naši su se do kraja meča branili i uspjeli osvojiti kompletan plijen. Sada imamo 19 bodova. Zmajevi u oktobru igraju sa Lihtenštajnom u Zenici i Litvanijom u gostima. Sa dvije pobjede sigurni smo putnici na Svjetsko prvenstvo.

(klix)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • kharlâ
  • piero foscari
  • passage
  • Arsenale
  • piccolo canale
  • scala
  • Castello piazza
  • giudecca
  • ferries

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.