Sead Jakupovic- clan mlade selekcije Bosne i Hercegovine

 

Rodjen u vrtlogu rata 17. novebra 1992. godine u Zagrebu, Sead Jakupovic, ciji su roditelji, nasi kozarcani Dzevad-Surda i Izeta Jakupovic, odrastao je u Svicarskoj.

Svoje prve nogometaske korake zapocinje u Team Thuragu, malom lokalnom klubu, sve do svoje 16. godine kada ga primjecuju iz FC Winterthour, jednom od vecih klubova u Svicarskoj, za koji pocinje igrati i gdje je prosao put od juniora do prvog A tima i prvog profesionalnog ugovora.

Od ovoga ljeta, Sead se odlucio vratiti u Bosnu i Hercgovinu i zaigrati u Zenickom Celiku, a ono sto je posebno za istaci jeste da Sead igra i za nasu mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine, gdje je u zadnjoj utakmici protiv Austrije igrao punih 90 minuta.

Do sada je , sa nasih prostora, za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igrao jedino nas Zera, i evo od sada se na tu listu dodao i nas Sead, te se nadamo da ce se imena nase djece nastaviti tu nizati.

Bio je ovo razlog i da nakratko kontaktiramo Seada u Zenici i cujemo njegova razmisljanja:

“Nikada se nisam nadao da cu zivjeti u Bosni, ali evo upravo zivim vec dva mjeseca i osjecam fenomenalno.  Naravno bilo bi mi ljepse da zivim u svom Kozarcu, najljepsem malom gradu, nema mi nista ljepse kada dodje sezona i skupi se sav narod u Kozaracu. Kada dodjem tamo osjecam se super i sretan sam sto sviju opet vidim.”, rekao nam je izmedju ostalog Sead i dodao za kraj:

“Moja poruka nasim mladima je da se obrazuju i  bave sportom sto vise mogu. Ponekad se u zivotu  mora napraviti i korak unazad, neke stvari propustiti da bi se nesto uspjelo. Volio bih da sto vise i cesce dolazimo u Kozarac, da ga napravimo jos boljeg za zivot, i da ostanemo jedinstveni, jer jedan je Kozarac.”

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.