Novi poraz bh. košarkaša

 

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pretrpjela je i drugi poraz na Eurobasketu u Sloveniji. Bolji od našeg tima danas je bila Srbija u susretu koji nije ponudio mnogo neizvjesnosti. Konačan rezultat bio je 77:67 (16-28 15-17 18-19 18-13)

Dobro su bosanskohercegovački košarkaši otvorili utakmicu. Igrao je dobro Mirza Teletović, a kada igra kapiten, igraju i svi ostali. No, kada je zbog umora parket napustio veći dio početne petorke našeg tima, Srbija je počela praviti prednosti, i već do kraja prvog perioda, imali su velikih 12 poena viška, bilo je 28:16.

Druga četvrtina ponudila je puno toga novog u defanzivnom pristupu našeg tima, ali nakon dobre odbrane, redovno su izostajali konkretni napadački učinci pa se prednost nije smanjila. Organizacija napada bh. tima bila je iznimno loša, Nemanja Gordić i Zackary Wright nisu ponudili ništa, a izostala je i kvalitetna solo rola Teletovića.

U trenucima kada su naši imali priliku smanjiti prednost, pravljene su neprisiljene pogreške, loši pasovi i nerezonski šutevi, pa se na veliki odmor otišlo uz 14 poena minusa (31:45).

Ništa dobro nije ponudio ni početka drugog poluvremena. Nakon ispucavanja Ante Mašića i Mirze Teletovića, na suprotnoj strani parketa dolazili su poeni Raška Katića i Stefana Marković i velika serija Srbijanaca od čak 11:0.

Očito je ulazak igrača Arisa donio nešto novo našoj igri, jer prednost je osjetno smanjena, ali snage za konačan preokret naši jednostavno nisu imali i pored fenomenalnog Nihada čedovića koji je i večeras bio apsolutno najbolji bh. košarkaš.

Na odmor pred posljednji period otišlo se kod vodstva Srbije, bilo je 64:49.

Zaprijetili su naši u nekoliko navrata tokom posljednjeg perioda. Izgledao je naš tim solidno premda je na klupi u prvim minutima zadnje četvrtine sjedio Teletović.

I dalje je odličan bio čedović, a odlična odbrana nije Srbijancima dozvoljavala mnogo napadačkih opcija. Pogađao je s distance Dalibor Peršić.

Ipak, i pored velike želje, bh. tim nije imao kvaliteta za preokret. Konačan rezultat bio je 77:67.

Prvo ime susreta bio je Nihad čedović. Košarkaš Bayerna ubacio je 17 poena uz sedam skokova i pet skokova.

U pobjedničkom timu istakao se Stefan Marković sa 15 poena, sedam skokova i tri asistencije.

BiH će sutra od 14.30 igrati protiv Crne Gore, a naši moraju pobijediti ukoliko žele zadržati šanse za plasman dalje.

(Radiosarajevo)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.