Bičakčić i Hajrović donijeli pobjedu Zmajevima!

 

Nogometna reprezentacija BiH pobijedila je Slovačku u Žilini rezultatom 2:1. Na taj način naši su ostali lideri grupe G i napravili korak ka ostvarenju sna – plasmana na Mundijal u Brazil. Domaći su poveli u 42. minuti kada je Hamšik matirao Begovića. Izjednačio je Bičakčić u 69. minuti, a pobjedu Zmajevima donio je Izet Hajrović fantastičnim pogotkom u 78. minuti.

Zmajevi su krenuli ofanzivno ka golu Slovaka. Već u 5. minuti Misimović se našao u dobroj prilicu, šutirao je, ali Mucha odlično brani. Džeko već u narednom napadu prijeti golu domaćih. Ipak, čuvar mreže Slovačke opet sjajno interveniše i spašava siguran pogodak.

Ofanzivna formacija ostavila mnogo prostora Slovacima

Naredni napad naših Pjanić je zapucao preko gola. Izabranici Safeta Sušića igrali su požrtvovano i borbeno. Ipak, ofanzivna formacija ostavljala je Hamšiku i društvu mnogo prostora u našoj posljednjoj liniji.

Igrao se 16. minut kada je Weiss oprobao svoj šut. Begović je bio oprezan. U 25. minuti domaći postižu pogodak, ali je poništen zbog ofsajda. Minut kasnije Ibišević je pokušao iznenaditi Muchu, ali je golman domaćih odbio loptu u korner.

Igralo se otvoreno na obje strane. U 33. minuti Hamšik centrira sjajnu oštru loptu prema Nemecu koji iz neposredne blizine šutira glavom pored gola.

Ipak, nogometaš Napolija, koji je asistirao predhodno opisanu akciju, postiže pogodak u 42. minuti. Sjajno se oslobodio svojih čuvara i matirao je Begovića za 1:0.

U posljednjim trenucima prvog dijela Mujdža centrira, Pjanić šutira, ali je nesavladiv golman Slovaka. Prvih 45 minuta završeno je minimalnim vodstvom domaćih.

Bičakčić poravnao rezultat, Izet režirao preokret

Naši kreću snažno u nastavku. U 49. minuti Mujdžu je zamijenio Zahirović. Ibišević prvi prijeti na otvaranju drugog dijela, ali je izblokiran.

Lulić u 58. minuti dobro šutira. No, ni on nije uspio postići pogodak. Nekoliko minuta poslije Salihović šutira preko gola.

Naši su vršili konstantan pritisak. To se isplatilo u 69. minuti kada je Bičakčić nakon kornera pogodio za 1:1. U 73. minuti Nemac pokušava postići gol. Na sreću lopta odlazi pored gola. Potpuni preokret režirao je Izet Hajrović (koji je minut ranije zamijenio Misimovića) u 78. minuti kada je sa 25 metara matirao Muchu. To je izazvalo erupciju oduševljenja navijača BiH koji su napunili tribine stadiona Pod Dubnom.

Naši su se do kraja meča branili i uspjeli osvojiti kompletan plijen. Sada imamo 19 bodova. Zmajevi u oktobru igraju sa Lihtenštajnom u Zenici i Litvanijom u gostima. Sa dvije pobjede sigurni smo putnici na Svjetsko prvenstvo.

(klix)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.