Bajramsko sijelo u Cirihu

 

Kao što je Kozarac.ba i najavio, u petak, 3. oktobra, fudbalski klub Bosna Zürich bio je organizator bajramskog sijela. Sala „Gemeinschaftszentrum Seebach“ bila je premala da primi sve one koji su ove večeri željeli da prisustvuju ovom događaju. Već u 20:30 h bilo je teško pronaći slobodno mjesto u sali, te su se neki gosti, nažalost, morali vratiti kući.


 
Vrijedni aktivisti kluba potrudili su se da ova večer ostane upamćena samo po dobrom i lijepom. Ljubazna i brza usluga „radnog osoblja“ kluba već je naširoko poznata. Gostima su nuđeni veliki izbor domaćih jela i bezalkoholnih pića, te besplatni domaći Bosanski slatkiši, baklave, čupavci…….. Naši najmlađi su čašćeni čokoladama.

U bajramskom programu učestovali su Eso Balić i orkestar „Express“ te horovi ilahija i kasida „Omladinski krug“ i „Ljiljani“ iz lokalnog Džemata Cirih. Štimung na sijelu je bio sjajan, uprkos spomenutoj gužvi. Poznato je da je naš Eso spreman i sposoban da, na njemu svojstven način, „zapali“ publiku i napravi dobru i veselu atmosferu. Glavni motivi većine izvedenih sevdalinki, pjesama i ilahija bili su Bosna i bajram što je dodatno uticalo da se gosti na sijelu osjećaju kao da su svom zavičaju.

Među prisutnima su bili i predstavnici Ambasade BiH iz Berna, koji su svojim prisustvom uvećali večerašnji skup. Konzul Mustafa Halilović se kratko obratio prisutnima i čestitao im bajram.

Zasigurno će ova, uspjela, manifestacija biti motiv da se priredbe ove prirode organizuju i u buduće i to u većem obimu i u većim salama.

FC Bosna Zürich

Nihad Hrustic, predsjednik

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Madoka
  • le lac
  • Vigil with the doves
  • Human rights are not white
  • The other worst (aspect of the drama)
  • Die Kindertotenlieder (aspect of the drama)
  • The sadness of Pèlerine
  • Tüllin à la cigarette
  • Cat vision

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.