Bajramsko sijelo u Cirihu

 

Kao što je Kozarac.ba i najavio, u petak, 3. oktobra, fudbalski klub Bosna Zürich bio je organizator bajramskog sijela. Sala „Gemeinschaftszentrum Seebach“ bila je premala da primi sve one koji su ove večeri željeli da prisustvuju ovom događaju. Već u 20:30 h bilo je teško pronaći slobodno mjesto u sali, te su se neki gosti, nažalost, morali vratiti kući.


 
Vrijedni aktivisti kluba potrudili su se da ova večer ostane upamćena samo po dobrom i lijepom. Ljubazna i brza usluga „radnog osoblja“ kluba već je naširoko poznata. Gostima su nuđeni veliki izbor domaćih jela i bezalkoholnih pića, te besplatni domaći Bosanski slatkiši, baklave, čupavci…….. Naši najmlađi su čašćeni čokoladama.

U bajramskom programu učestovali su Eso Balić i orkestar „Express“ te horovi ilahija i kasida „Omladinski krug“ i „Ljiljani“ iz lokalnog Džemata Cirih. Štimung na sijelu je bio sjajan, uprkos spomenutoj gužvi. Poznato je da je naš Eso spreman i sposoban da, na njemu svojstven način, „zapali“ publiku i napravi dobru i veselu atmosferu. Glavni motivi većine izvedenih sevdalinki, pjesama i ilahija bili su Bosna i bajram što je dodatno uticalo da se gosti na sijelu osjećaju kao da su svom zavičaju.

Među prisutnima su bili i predstavnici Ambasade BiH iz Berna, koji su svojim prisustvom uvećali večerašnji skup. Konzul Mustafa Halilović se kratko obratio prisutnima i čestitao im bajram.

Zasigurno će ova, uspjela, manifestacija biti motiv da se priredbe ove prirode organizuju i u buduće i to u većem obimu i u većim salama.

FC Bosna Zürich

Nihad Hrustic, predsjednik

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.