U Kozarac stigla vrijedna donacija za vatrogasce

Sinoć, nešto malo prije ponoći, u Kozarac je stigla vrijedna donacija za naše vatrogasce. Radi se o tehničkom vatrogasnom vozilu sa pratećom opremom koje je stiglo iz austrijskog grada Salzburga.

Radi se o donaciji koju je, posredstvom Fondacije “Idriz Jakupović”, Vatrogasnom društvu Kozarac doniralo austijsko humanitarno udruženje Bauern helfen Bauaren na čelu sa Doraja Eberle i Vatrogasno društvo iz Salzburga.

U utorak, 09. maja 2023. godine, tročlana vatrogasna ekipa, Fazlić Mersad-komandir jedinice, Elvedin Hasanagić-zamjenik komandira i Danijal Jakupović-dobrovoljni vatrogasac, krenula je u Austriju kako bi primila ovu vrijednu donaciju i dovezla vatrogasno vozilo u Kozarac.

Iako ovaj događaj nije privukao toliko pažnje u čaršiji, kao onda kada smo prije 17 godina, isto iz Austrije, dovozili pet vozila u Kozarac, ipak kozarački vatrogasci su svojim kolegama priredili doček kada su stigli pred prostorije Vatrogasnog društva Kozarac.

Bila je ovo burna noć za naše vatrogasce ali ovaj put nije bila intervencija već radostan događaj za istoriju i pamćenje.

Danas će se izvršiti i zvanična primopredaja vozila a ovom prilikom Vatrogasno društvo Kozarac želi izraziti iskrenu zahvalnost svima koji su doprinijeli da se ovaj projekat uspješno realizuje, posebno gospodinu Sanelu Jakupoviću ispred Fondacije “Idriz Jakupović” i gospođi Doraja Eberle iz austrijskog Bauern helfen Bauern kao i vatrogascima iz Salzburga.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.