Zmajevi razočarali u Slovačkoj i doživjeli bolno prizemljenje

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u 2. kolu grupe J kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv selekcije Slovačke u Bratislavi rezultatom 2:0. Bio je to meč za zaborav, jer su Zmajevi potpuno razočarali i pokvarili utisak od prije nekoliko dana protiv Islanda.

(Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)

 

Jedini koji zaslužuju prolaznu ocjenu su naši navijači, koji su uprkos zabrani pronašli način da dođu u Bratislavu i svih 90 minuta zdušno su bodrili naš tim.

Opravdanje ne može biti ni izostanak povrijeđenog Edina Džeke koji je ušao u nastavku, jer se jednostavno očekivalo mnogo više nakon pobjede protiv Islanda.

Prvo poluvrijeme bilo je katastrofalno za naš tim u svakom smislu, jer smo potpuno podbacili i nismo napravili nijednu smislenu akciju vrijednu pomena.

Već u 13. minuti Slovačka je povela golom Maka. Nakon što su kratko izveli slobodan udarac, Mak je iskoristio zakašnjelu reakciju naše odbrane i s distance pogodio donji Šehićev ugao za 1:0.

Nakon toga igralo se prilično mirno, što je odgovaralo domaćima, koji su agresivnom igrom kontrolisali zbivanja na terenu, a u samom finišu poluvremena došli su i do drugog gola u 40. minuti.

Haraslín je sve lijepo uradio i preciznim udarcem je povisio na 2:0, za veliko vodstvo Slovačke već u prvom dijelu igre.

U 43. minuti Miličević je zamalo postigao autogol. Želio je vratiti loptu Šehiću, uradio je to bez da gleda gdje se nalazi bh. golman i umalo je to završilo u mreži, no srećom kapiten je uspio stići i izbaciti loptu u korner.

Zmajevi su u nastavku zaigrali nešto organizovanije i angažovanije, a u igru je ušao i roviti Edin Džeko u posljednjih pola sata.

Najbolju šansu da se vratimo u utakmicu propustili smo u 66. minuti. Dedić je sjajno centrirao, Demirović je glavom šutirao, ali lopta je prohujala pored gola i to je bilo sve od reprezentacije BiH.

Slovačka je do kraja propustila šansu preko Pekarika i pravi zicer koji u gol nije pretverio Suslov kada sa svega nekoliko metara nije pogodio prazan gol i do kraja je ostalo 2:0 za domaće.

Kvalifikacije se nastavljaju u junu kada ćemo gostovati Portugalu (17. juni), a tri dana kasnije na domaćem terenu dočekujemo selekciju Luksemburga.

Rezultati grupe J:

Slovačka – BiH 2:0 (Mak 13’, Haraslin 40’)

Luksemburg – Portugal 0:6 (Ronaldo 9’, 31’, Joao Felix 15’, Silva 18’, Otavio 77’, Leao 89’)

Lihtenštajn – Island 0:7 (Olafsson 3’, Haraldsson 38’, Gunnarsson 48’, 68’, 73’ pen., Gudjohnsen 85’, Ellertsson 87’)

 

(Klix)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.