Policija obavila razgovor sa hafizom Amir-ef. Mahićem u Kozarcu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS jutros su obavili razgovor s glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Kozarac hafizom Amir-ef. Mahićem u vezi sa spornim dijelovima hutbe koju je održao 27. januara, ali ne u prostorijama prijedorske policije kako je bilo najavljeno, nego u Kozarcu.

Razgovor je obavljen u prisustvu advokata kojeg je angažovala Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini i direktora Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajednice Mensura Karadže.

Uz hafiza Mahića od jutros su i njegove kolege, predstavnici Udruženja ilmijje Islamske zajednice.

Podsjećamo, reisul-ulema Islamske zajednice Husein-ef. Kavazović posjetio je u nedjelju hafiza Mahića u Kozarcu, koji ga je informirao o ovom slučaju.

Reisul-ulema je ovom prilikom kazao da je “imam vršio misiju i jasno priznao svoju pogrešku”.

– To nije uobičajeno u ovom društvu, čak ni u vjerskim zajednicama. Tim činom on je pokazao svoju dosljednost, kao što je i Islamska zajednica pokazala da se čvrsto pridržava principa koje je gradila i njegovala godinama. Od drugih također očekujemo da se pridržavaju principa koje javno promoviraju, i za koje kažu da se zalažu – kazao je reisul-ulema Kavazović.

Ekipa Media centra islamske zajednice je na terenu u Prijedoru, odakle ćemo izvještavati o daljem razvoju ovog događaja.

(Preporod.info)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.