Nagradno putovanje u Ljubljanu za članove Mreže mladih MIZ Kozarac

Nagradno putovanje u Ljubljanu za članove Mreže mladih MIZ Kozarac

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Kozarac jučer je boravila u posjeti Muslimanskom kulturnom centru u Ljubljani i Mreži mladih MKC Ljubljana.

Goste je u svojstvu domaćina dočekao Riad-ef. Subašić, te ih upoznao sa sadržajima Muslimanskog kulturnog centra Ljubljana.

Gosti su nakon toga počašćeni ručkom od strane Kozarčanin Mirsada Bešića

– Našem Kozarčaninu se i ovom prilikom najiskrenije zahvaljujemo i molimo Uzvišenog da ga nagradi i pomogne u njegovom životu i radu – naveo je u svom osvrtu Ajdin-ef. Hrnić, koordinator ovog punkta Mreže mladih.

Gosti su vrijeme nakon podne-namaza posvetili obilasku grada.

– Grad smo obišli u pratnji članova Mreže mladih MKC Ljubljana, koji nas upoznavaju sa njegovim najvažnijim znamenitostima – istakao je ef. Hrnić.

U večernjim satima upriličeno je zajedničko druženje članova Mreže mladih MIZ Kozarac i MKC Ljubljana.

Na samom početku su se obratili Senad-ef. Karišik, glavni imam koji je poselamio prisutne i govorio o važnosti međusobnog upoznavanja i truda na putu činjenja dobra.

Ovom prilikom su razmjenjeni i prigodni pokloni između ova dva punkta Mreže mladih, a druženje je proteklo u ugodnom razgovoru, te učenju ilahija i kasida od strane članova Mreže mladih.

– Zahvaljujemo se našim domaćinima na prelijepom druženju i dočeku uz želju da ovo bude samo početak zajedničkih projekata koje će se realizirati u budućnosti – kazao je ef. Hrnić zaključujući svoj osvrt na ovaj događaj.

(Preporod.info)

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.