Nagradno putovanje u Ljubljanu za članove Mreže mladih MIZ Kozarac

Nagradno putovanje u Ljubljanu za članove Mreže mladih MIZ Kozarac

Mreža mladih Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Kozarac jučer je boravila u posjeti Muslimanskom kulturnom centru u Ljubljani i Mreži mladih MKC Ljubljana.

Goste je u svojstvu domaćina dočekao Riad-ef. Subašić, te ih upoznao sa sadržajima Muslimanskog kulturnog centra Ljubljana.

Gosti su nakon toga počašćeni ručkom od strane Kozarčanin Mirsada Bešića

– Našem Kozarčaninu se i ovom prilikom najiskrenije zahvaljujemo i molimo Uzvišenog da ga nagradi i pomogne u njegovom životu i radu – naveo je u svom osvrtu Ajdin-ef. Hrnić, koordinator ovog punkta Mreže mladih.

Gosti su vrijeme nakon podne-namaza posvetili obilasku grada.

– Grad smo obišli u pratnji članova Mreže mladih MKC Ljubljana, koji nas upoznavaju sa njegovim najvažnijim znamenitostima – istakao je ef. Hrnić.

U večernjim satima upriličeno je zajedničko druženje članova Mreže mladih MIZ Kozarac i MKC Ljubljana.

Na samom početku su se obratili Senad-ef. Karišik, glavni imam koji je poselamio prisutne i govorio o važnosti međusobnog upoznavanja i truda na putu činjenja dobra.

Ovom prilikom su razmjenjeni i prigodni pokloni između ova dva punkta Mreže mladih, a druženje je proteklo u ugodnom razgovoru, te učenju ilahija i kasida od strane članova Mreže mladih.

– Zahvaljujemo se našim domaćinima na prelijepom druženju i dočeku uz želju da ovo bude samo početak zajedničkih projekata koje će se realizirati u budućnosti – kazao je ef. Hrnić zaključujući svoj osvrt na ovaj događaj.

(Preporod.info)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.