“Od Bacha do sevdaha”-novi projekat Ese Balića

U subotu 24. septembra 2022. godine od 20:00 sati, u švicarskom gradu Arau u prostorijama Dialog centra Eden, održaće se večer sevdaha pod nazivom “Od Bacha do Sevdaha”. Organizator ove večeri je naš Eso Balić a u kratkom razgovoru za kozarac.ba objasnio je malo više o ovome projektu:

“Projekat “Od Bacha do sevdaha” jedan je od onih koji, na neki način, čekam cijeli život.

Primjetio sam da naš narod jako malo ima vremena za druženja na koncertima na kojima bi mogao čuti ili vidjeti nešto drugačije od uobičajnog. Ne ide se u pozorišta, kina, izložbe i mislim da ovakvih projekata, koji bi bili u pravcu očuvanja naše kulturne baštine, trebalo jako puno. S tim ciljem sam krenuo i nadam se da će publika to dobro prihvatiti”, pojašnjava Balić.

“U subotu je koncert, prvenac u Švicarskoj. A skoro sam bio u Finskoj i naišao na jedno opće odobravanje od publike koja je sa mnom pjevala svaku pjesmu.

“Dialogzentrum” Aarau otvoren je sa tim ciljem i svaki vikend dolaze stvarno eminentna imena muzičke, filmske i druge umjetnosti.

Ono što je interesantno je i to da je projekat podržao i Dragan Stojković Bosanac i Almir Hukelić Aka koji će biti na nekim od slijedećih koncerta ako Bog da zdravlja.

Neću otkrivati program. Dođite da se uvjerite. Zdravi živi bili”, dodao je za kraj.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.