Dodik proglasio pobjedu SNSD-a na izborima u Prijedoru

Pobjeda Slobodana Javora u Prijedoru je dokaz da će ovaj grad nastaviti da se razvija u pravcu koji smo zacrtali. SNSD niti jednog trenutka nije sumnjao u ovaj rezultat, poručio je ovo predsjednik SNDS-a Milorad Dodik iz izbornog štaba te stranke.

“Pobjeda Slobodana Javora je dobra za Prijedor. Ova pobjeda je dokaz da će ovaj grad nastaviti da se razvija u pravcu koji smo zacrtali. SNSD niti jednog trenutka nije sumnjao u ovaj rezultat. SNSD je danas sa koalicionim partnerima je učinio najbolji izbor. Pobjeda Slobodana Javora je dobra za Prijedor. Ova pobjeda je dokaz da će ovaj grad nastaviti da se razvija u pravcu koji smo zacrtali”, izjavio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, te doda:

“Politički rivali ne smiju biti neprijatelji. Sinergija republičke i lokalne vlasti uvijek donosi razvoj lokalnoj zajednici. Hvala svim koalicionim partnerima koji su učestvovali u pobjedi Slobodana Javora. Upravo mi je na pobjedi čestitao predsjednik DNS-a Nenad Nešić”, zaključio je Dodik.

Stranka DNS priznala je poraz na prijevremnim izborima za gradonačelnika Prijedora. Lider Nenad Nešić kazao je kako će analizirati ove rezultate.

“Muški je priznati poraz i čestitati pobjednicima”, izjavio je Nenad Nešić, lider DNS.

Analiziraće, kaže, okolnosti i tvrdi: “Već dugo u opozicionim redovima traje borba za funkcije kojih nema”.

Istakao je da je, ako u svemu ima i njegove odgovornosti, spreman da to bude preispitano na organima stranke, javlja N1.

Ranije je SNSD proglasio pobjedu porukom: Slobodan Javor je od večeras gradonačelnik Prijedora.

Pobjedu Javora potvrdila je i Koalicija Pod lupom: “Sa 53,3% glasova, novi gradonačelnik Prijedora je Slobodan Javor”.

Čak 10 od 14 kandidata nije osvojilo više od 0,2% glasova, što ide u prilog njihovoj tvrdnji o “fantomskim kandidatima”.

(Vijesti.ba)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.