U konkurenciji 200.000 kandidata, Kozarčanin proglašen za vozača godine

O Bosancu Dževadu Grozdaniću, vozaču kamiona koji živi u Borehamwoodu kod Londona, pišu i britanski mediji.

Generalno, bosanskohercegovačka dijaspora u svijetu prepoznata je kao izuzetno uspješna u svim oblastima života, a to potvrđuje i najsvježiji primjer iz Velike Britanije o kojem pišu ovdašnji mediji.

Bosanac Dževad Grozdanić, poznatiji kao “Gerald”, vozač kamiona koji živi u Borehamwoodu kod Londona, u konkurenciji 200.000 kandidata proglašen je za vozača godine u kategoriji srednjih tura. Vrijednu nagradu vozač u kompaniji Yodell dobio je u okviru takmičenja “The Microlise Driver of the Year award”.

U obrazloženju nagrade stoji da je Dževad Grozdanić poznat svojim kolegama po tome što uvijek ide dalje od potrebnih milja i za tu posvećenost poslu nagrađen je ovom prestižnom nagradom, prenosi Borehamwood Times.

Dževad Grozdanić je tipična izbjeglička priča, prošao je strahote srpskih logora u bosanskoj Krajini, a po dolasku u Veliku Britaniju susreo se s novom sredinom, slabim poznavanjem engleskog jezika i novom prilagođavanju životu u nepoznatoj sredini. Ipak sve te početničke prepreke je uspješno prevazišao i već 1997. godine položio je za profesionalnog vozača.

Naravno, i sam Grozdanić je sretan zbog svoje nagrade: “Prvo sam bio iznenađen da sam bio nominovan a još više da sam među 200.000 protukandidata dobio ovu prestižnu nagradu. Zahvalan sam mojoj kompaniji Yodelle Transport što je prepoznala moj rad i što me je nominovala za ovu prestižnu nagradu. Naša saradnja će se nastaviti i sigurno ćemo zajedno postići još više.”

To potvrđuju i riječi Andyja Yemma, šefa flote & transport u Yodelleu.

– Mi smo oduševljeni što je Geraldov naporan rad i posvećenost poslu prepoznata tako prestižnom nagradom. On daje veliki doprinos Yodelleovoj ekipi, nikad ne radi za neku slavu i priznanje, već samo svoj redovni posao obavlja više nego dobro. Radujemo se nastavku saradnje sa Geraldom, kaže.

Inače, shodno pravilniku o dodjeljivanju ove prestižne nagrade, pobjednik je odlučen putem analize podataka, procjenom izvještaja poslodavaca te ocjenom nezavisnog odbora.

 

(MojaBiH)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.