Đaković: Moguće ponovno zatvaranje ugostiteljskih objekata u Prijedoru

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković rekao je da je objektivno očekivati povećan broj zaraženih virusom korona jer su se mnogi ljudi opustili iako epidemija nije stala, te da je moguće ponovno zatvaranje ugostiteljskih objekata.
On je istakao da će danas kontrolni organi, policija i komunalna policija upozoravati jer su se mlađi okupljali u lokalima i ugostiteljskim objektima u većem broju od onog koji je Institut za javno zdravstvo propisao.

“Ako se to nastavi doći će do zatvaranja objekata jer je činjenica da se ovo sve još dešava u proglašenoj epidemiji”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sjednice Štaba za vanredne situacije.

 

On je naveo da je trenutno pozitivnih iz Prijedora 14, oporavljeno je 44, a 12 preminulo. U kućnoj izolaciji je 36 osoba, a 1.933 je izašlo iz zdravstvenog nadzora.

“U covid bolnici su 22 pacijenta, od kojih 17 iz Kostajnice, četiri iz Prijedora i jedan iz Novog Grada, a troje od njih ima težu kliničku sliku”, kaže Đaković i dodaje da je jedno lice u izolaciji i očekuje se rezultat testa.

On je najavio kolektivnu dezinfekciju, prije svega u mjesnim zajednicama gdje počinju raditi kulturno-umjetnička društva, a nakon toga će biti obaveza korisnika prostora da vrši dalju dezinfekciju.

“Iako je trenutno zvaničan podatak 70 /slučajeva/ do ovog trenutka, Prijedor je, ipak, po svemu sudeći, obavio korektno svoje poslove u domenu borbe protiv epidemije i znatno je manji broj /slučajeva/ u odnosu na broj stanovnika u poređenju sa nekim drugim lokalnim zajednicama”, rekao je Đaković.

On je ponovio da su aktuelne mjere Republičkog štaba za vanredne situacije na snazi do 22. juna, a da će odluke o postupanju nakon toga datuma, takođe, donijeti Republički štab.

(Vijesti.ba)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.