DNS ne želi dati Prijedor u ruke SNSD-a

Dugogodišnje partnerstvo SNSD-a i DNS-a bit će na ispitu u četvrtak kada je u Banjoj Luci zakazan sastanak kojem će prisustvovati delegacije ovih stranaka predvođene liderima Miloradom Dodikom i Nenadom Nešićem, potvrđeno je za Klix.ba.

Nakon tog sastanka konačno bi se trebalo znati da li će te dvije stranke nastaviti zajedno ili će svako krenuti svojim putem.

Ono što je sigurno jeste da DNS neće tek tako prepustiti mjesto gradonačelnika Prijedora SNSD-u, a naročito nakon što je Lejla Rešić smijenjena sa funkcije ministrice za lokalnu upravu RS-a samo jer je članica DNS-a.

Kako nezvanično saznajemo u DNS-u se nadaju da će osnivač te stranke i njen dugogodišnji lider Marko Pavić prihvatiti kandidaturu za gradonačelnika Prijedora. U toj stranci smatraju da bi upravo Pavić mogao potući SNSD-ovog kandidata Dalibora Pavlovića.

“Mi nećemo odustati od pobjede u Prijedoru i našeg kandidata za gradonačelnika”, rekao nam je Nešić. Treba podsjetiti da je upravo Nešić preuzeo stranku od Pavića uz Dodikovu podršku. No čini se da se stvari polako mijenjaju.

Gradski odbor DNS-a u Prijedoru još nije utvrdio ime kandidata za gradonačelnika, ali sigurno je da hoće veoma brzo. Ukoliko Pavić odbije kandidaturu u opciji su i Dragutin Rodić te Zlatko Ritan.

Ako DNS ostane pri svom stavu i konačno ne podvije leđa sigurno je da Milorad Dodik neće ostati miran te će učiniti sve da se nastavi sječa DNS-ovih kadrova što će rezultirati da će jačina vladajućeg režima u RS-u blago oslabiti.

No jasno je da SNSD oko sebe želi imati samo najvjernije koji neće “talasati” i šurovati sa opozicijom te misliti i raditi na svoju ruku. Čini se da DNS počinje izlaziti iz tog kalupa.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.