Najveći dužnici u manjem bh. entitetu duguju čak 841 milion maraka

Poreska uprava RS potražuje 841 milion KM poreza i doprinosa od najvećih dužnika, najnoviji su podaci ove institucije i odnose se na kraj jula. Najveći dužnici među pravnim licima duguju 814,2 miliona maraka, a poduzetnici oko 26,8 miliona maraka.

Na teritoriju koji pokriva Područni centar Banja Luka nalaze se porezni obveznici koji najviše duguju – 259 miliona KM, a riječ je o području na kojem posluje najviše pravnih lica u RS.

Oko 139 miliona maraka duguju pravna lica i poduzetnici na teritoriju koji pokriva Područni centar Istočno Sarajevo, dok se oko 115 miliona KM odnosi na dug najvećih dužnika s područja Područnog centra Doboj, piše Srpskainfo.

Područni centar Trebinje prikazao je da ne može naplatiti više od 88 miliona KM, a poreznici u Zvorniku više od 83 miliona KM. Gotovo 80 miliona KM je dug na teritoriju Područnog centra Doboj, dok poreznici u Prijedoru imaju najmanja potraživanja od poreskih obveznika – oko 76 miliona maraka.

Najveći dužnici su i dalje javne zdravstvene ustanove, odnosno bolnice, a najveći dužnik je Univerzitetski klinički centar Banja Luka od kojeg Poreska uprava RS potražuje oko 67,9 miliona KM.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.