Kreće rekonstrukcija i proširenje robne kuće Patrija u Prijedoru – MG Mind ulaže oko 7 mil KM

Pripremni radovi na obnovi robne kuće Patrija u centru Prijedora počeli su nedavno, kako je za eKapiju rečeno iz grupacije MG Mind, koja je investitor i vlasnik Patrije, predviđeno je ulaganje oko 7 mil KM.

– Od momenta kada izvođač radova, prijedorski Unijat-M, krene u rekonstrukciju, rok za završetak biće oko godinu dana. Nadamo da će od ljeta iduće godine robna kuća Patrija biti otvorena za sve građane Prijedora, kao i goste koji posjećuju ovaj grad – dodali su iz MG Minda.

Robna kuća Patrija nalazi se u centru Prijedora, na Trgu Majora Zorana Karlice i kako kaže autor projekta, arhitekta Bojan Šipka, to je jedna od najvažnijih lokacija u gradu.

– Projektom je predviđeno de se budući trgovački centar sastoji iz poslovnog dijela koji će činiti jedinstvenu cjelinu. Planirani sadržaji u poslovnom dijelu objekta su trgovina i uslužne djelatnosti – dodao je Šipka

Ističe da će se bruto površina objekta povećati sa postojećih 7.700 na 9.550 m2.

– Funkcionalne cjeline su jasno podijeljene po etažama. U podrumu će biti market kom se pristupa sa Trga Majora Zorana Karlice, a u prizemlju su predviđeni prodajni prostori, odnosno trgovine, kafe i restoran. Prvi i drugi sprat su namijenjeni, takođe, za prodajne prostore, dok će na povučenoj etaži biti restoran, otvorena terasa i dječija igraonica.

Plan je da trgovački centar Patrija bude savremeno opremljen i organizovan sa mnogo različitih funkcija i sadržaja koji okuplja veliki broj ljudi.

– Parkiranje će biti riješeno kroz poseban projekat koji čini drugu fazu izgradnje, a to je parking garaža na dvije etaže i trg ispred pozorišta i Muzičke škole – objašnjava nam Šipka.

Kako dodaje, rekonstrukcijom RK Patrija u savremeni trgovačko-uslužni centar, izgradnjom garaže i trga ispred pozorišta i Muzičke škole, centar Prijedora će oživijeti i biće zaokružena urbanizacija pjesačke zone grada, odnosno centralne zone.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.