Prodati prvi javni toaleti proizvedeni u Prijedoru

Nakon što je prijedorski Cromex u maju zvanično predstavio svoj najnoviji proizvod, javne toalete od inoxa otporne na oštećenja i izrađene u skladu sa evropskim standardima, prvi modeli sada su našli i svoj put do kupaca.

Jedinstveni proizvod koji je nastao u Cromexovoj radionici na osnovu iskustva donesenog iz inostranstva a prilagođenog domaćim uslovima i zahtjevima i potrebama kupaca, kupila su već tri grada u BiH. Među njima i Cazin.

– Početkom septembra očekujemo posjetu predstavnika Cazina radi finalizacije detalja isporuke a u pregovorima smo sa još 4 grada i jednim nacionalnim parkom – kaže za BiznisInfo portparol kompanije Alma Ćirkić.

U fazi pregovora je i izvoz a oni bi, prema očekivanjima, mogli biti završeni do kraja godine.

Proizvod po evropskim standardima

Cromex je projektovao muški, ženski i univerzalni toalet koji je prilagođen osobama sa invaliditetom a svi su rađeni po evropskim standardima. Uz to, otporni su na oštećenja, tj. riječ je o tzv. vandal proof modelu.

– Svaki toalet se proizvodi po narudžbi jer se svaki radi po želji kupca. Nekome je potrebna samo određena jedinica a nekome cjelina. U slučaju prodaje kao cjeline, uz toalete će biti ugrađena i manja prostorija koja može biti prostorija za previjanje beba ili prostorija u kojoj se može držati nešto drugo – kaže Ćirkić.

Toaleti su idealni za gradove, autoputeve, nacionalne parkove a zbog svoje široke primjene i izuzetne kvalitete u Cromexu vjeruju da će ovaj proizvod naći svoje mjesto na tržištu.

Proizvode i električni moped

Inače, prijedorski Cromex javnosti je ponajviše poznat kao jedini bh. proizvođač mopeda koje distribuira na svjetsko tržište.

(BiznisInfo)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.