Dženaza 86 nevino ubijenih građana Prijedora i Kozarca 20. jula

U subotu, 20. Jula na stadionu Vedro Polje u Hambarinama u Prijedoru, bit će klanjana dženaza namaz za 86 nevino ubijenih građana Prijedora i Kozarca, koji su uglavnom ekshumirani na lokalitetu Korićanske stijene.

Predviđeno je da kolona sa posmrtnim ostacima nevino ubijenih krene ispred hale Šejkovača iz Sanskog Mosta u 17 sati u petak, 19.7.2019., koja će se zadržati na Trgu ljiljana u Sanskom Mostu, nakon čega će krenuti za Prijedor. Planirano je da tabuti sa posmrtnim ostacima budu na stadio Vedro polje u Hambarinama u Prijedoru u 19 sati. Nakon akšam namaza je planirano učenje sure Jasin i tevhida pred duše ubijenih.

Na dan dženaze 20. jula program počinje u 8:50 minuta učenje salle, a potom će biti upriličen program koji će trajati do početka dženaze namaza. Pored glavnog imama Medžlisa IZ Prijedor Husein-ef. Velića, skupu će se obratiti predstavnici žrtava, muftija bihaćki Mehmed-ef. Kudić i zamjenik reisu-l-uleme mr. Husein-ef. Smajić.

Očekuje se veliki broj ljudi koji će taj dan doći na dženazu iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, posebno iz Bosanske krajine gdje se očekuje nekoliko desetina autobusa.

U srijedu, 17.7.2019. u amfiteatru Medžlisa IZ Prijedor će biti upriličena press konferencija na kojoj će se obratiti predstavnici organizatora, predstavnici žrtava i predstavnici Instituta za traženje nestalih, kada će sa brojnim detalima najaviti još jedan težak dan za Kozarac, Prijedor, Bosansku krajinu i cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Iz organizacionog odbora pozivaju sve građane da se u što većem broju odazovu pozivnu i prisusvuju klanjanju dženaze i ispraćaju 86 šehida ubijenih u protekloj agresiji na R BiH u genocidu u Prijedoru.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.