KOZARAC-Jutarnji trač…

Ucesnici ovogodisnjeg Dječijeg kampa zabave, zajedno sa trenerima i roditeljima, obiljezili su danas na skroman i dostojanstven nacin, 24 godina od genocida u Srebrenici, suosjecajuci se sa porodicama žrtava, i odali pocast svim zrtvama genocida.

Kao sto smo vec pisali, Dječiji kamp zabave prvi put odrzava se u Kozarcu, i trajace do 21. jula, nakon cega slijedi Tradicionalni djeciji malonogometni turnir “Asim Mahmuljin”. Ciljevi kampa su da okupi djecu osnovnoškolskog uzrasta, u uzbudljivim sportskim aktivnostima koji ce kroz zabavu pokazati sportski i timski duh.

Pedagoški-odgoj zdrave sportske osobe sa jasnim sportskim i životnim ciljevima; Sociološki–stvaranje sportiste koji će se uklopiti u sportsko i društveno okruženje;

Zdravstveni–usvajanje higijenski navika te briga za pravilan psiho-fizički razvoj;

Sportski–odgoj i obrazovanje zdravog sportiste koji će savladati određene elemente nogometne igre u skladu sa svojim sposobnostima te postizanje što boljih rezultata.

Plan rada sastoji se od razlicitih vrsta priprema sa svojim sadrzajem, metodama rada i volumenom opterecenja. Kroz bogate svakodnevne aktivnosti, primarni akcenat je druzenje kroz igru i zabavu.

Na kampu je trenutno prijavljeno nesto vise od tridesetoro djece i ovom prilikom pozivamo i dalje sve roditelje da dovedu svoje malisane, da nam se pridruze i uzivaju u zabavnom programu koji smo za Vas pripremili.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.