Izgradimo Vatrogasni dom!

Dragi nasi, vjerujemo da nema potrebe pretjerano pisati o znacaju i ulozi naseg Vatrogasnog drustva koje je uvijek bilo simbol Kozarca i koje zasluzuje nasu pomoc.

U prijeratnom vremenu nase drustvo bilo je jedno od najstarijih i najtrofejnijih drustava u Jugoslaviji a tu tradiciju uspjesnosti nasi vatrogasci nastavili su i u ovome poslijeratnom, povratnickom vremenu.

Vec vise od deset godina nase vatrogasno drustvo uspjesno djeluje sa 70 dobrovoljaca i 50-100 godisnjih intervencija i ucestvuje u raznim drugim drustvenim aktivnostima. U ovom desetogodisnjem periodu, krenuvsi od nule, naoruzani samopouzdanjem i ljubavi, uspjeli smo ponovo ozivjeti drustvo, obezbjediti edukaciju za vatrogasce, uz pomoc i podrsku raznih organizacija, drustava i pojedinaca uspjeli smo obezbjediti solidnu skupnu i licnu opremu i biti sposobni da djelujemo u raznim neprilikama.

Dobili smo priznanje i pomoc od lokalne vlasti i Vatrogasnog Saveza i jedino jos sto preostaje jeste i konacna izgradnja Vatrogasnog doma, kako bi se na jedan nacin zaokruzilo sve sto je neophodno kako bi ovo drustvo moglo bolje djelovati i spasavati ljudske zivote i imovinu.

Izgradnjom vatrogasnog doma ostvarili bi poboljsane uslove za ocuvanje materijalno-tehnickih sredstava sa kojima raspolazemo i kvalitetno stavljanje u funkciju istih u zastiti od pozara. Takodje, ostvarili bi vece mogucnosti na kvalitetnijem educiranju kako pripadnika vatrogasne jedinice, tako i gradjana.

Zahvaljujuci Federalnom ministarstvu raseljenih osoba i izbjeglica, realizovan je projekat izgradnje I Faze izgradnje vatrogasnog doma, odnosno udareni su temelji buduceg vatrogasnog doma!

Krajem maja, u prostorijama Vatrogasnog društva Kozarac, potpisan je dugo ocekivani ugovor za izgradnju II Faze vatrogasnog doma u Kozarcu, izmedju naseg Vatrogasnog drustva i firme “Beton-gal” d.o.o. iz Sanskog Mosta.

Firma “Beton-gal” d.o.o. dala je najpovoljniju ponudu za II Fazu izgradnje koja iznosi 130.491,58 KM sa uračunatim PDV-om, te je samim tim i izabrana za izvođača radova.

Prije nekoliko dana radovi su poceli i nadamo se da ce biti i zavrseni u predvidjenom roku.

Ovaj dio izgradnje finansira se iz sredstava prikupljenih od naših aktivista i sugrađana.

Ovim putem želimo se zahvaliti svima koji su do sada dali svoj doprinos u našoj akciji “Izgradimo vatrogasni dom u Kozarcu” te obavjestiti da akcija i dalje traje sve do samog završetka izgradnje.

O daljim aktivnostima oko izgradnje blagovremeno cemo vas obavještavati.

VD Kozarac
Odbor za izgradnju Vatrogasnog doma

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.