Kozarac konačno u plusu-Pretežno oblačno i toplije

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Slaba kiša uglavnom Hercegovini.

Poslje podne lokalno u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne može pasti malo kiše.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 6 i 11 stepeni, na jugu zemlje i u Krajini do 15 stepeni.

U Kozarcu uglavnom oblačno, jutarnja temperatura oko 2, a dnevna do 9 stepeni Celzijusa.

Opšta slika će biti lošija na jugu i u Krajini, ponajviše usljed povremeno jače južine.

Kod osjetljivih osoba moguće su poteškoće poput glavobolje, dekoncentracije, reumatskih bolova i nesanice. Negativni efekti promjene vremenskih prilika slabije će biti izraženi u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni.

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila.

Zbog mjestimično guste magle skrećemo pažnju na magistralne puteve: M-16.2 Prozor-Gornji Vakuf (Makljen), M-15 Priluka-Glamoč-Mlinište, M-5 Travnik-Lašva i M-16 Livno-Kamensko, kao i na puteve na sjeveru naše zemlje, uz rijeku Savu, te šire područje Tuzle, Živinica, Gruda, Žepča, Goražda i Zenice, saopćeno je iz Informativnog centra BIHAMK-a.

Usljed porasta temperature i otapanja snijega, kao i novih padavina, povećana je opasnost od odrona, pa vozačima savjetujemo oprezniju vožnju. Izdvajamo magistralne puteve: M-17 Jablanica-Mostar-Doljani, M-14.2 Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, M-5 Nević Polje-Kaonik i M-18 Sarajevo-Foča, kao i regionalni put R-413 Travnik-Karanovac.

Zbog čestih saobraćajnih nezgoda i učestalih odrona, ne preporučuje se kretanje magistralnim putem M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači ovu dionicu koriste na vlastitu odgovornost, a alternativni pravac je R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana povremeno saobraća usporeno.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.