PD “Mrakovica”-Kozarac-Manifestacija „Dani zime na Kozari“



Planinarsko društvo „Mrakovica“ iz Kozarca je kao i prethodnih godina učestvovalo na manifestaciji „Dani Zime na Kozari“,koja je održana 29.01.2017.godine čiji su organizatori i pokrovitelji Turistička organizacija grada Prijedora,te grad Prijedor.

Ovo je prilika gdje mi promovišemo naše društvo,širimo znanja o značaju boravka u prirodi za naše zdravlje, podižemo svijest o vrijednostima planine i prirode,te potrebi za njenim čuvanjem.




Samim boravkom na Mrakovici upoznajemo i prezentiramo prirodne ljepote naše planine Kozare i našeg zavičaja.

Pored članova našeg planinarskog društva na manifestaciji su bili i naši gosti iz drugih društava: PD „Mulež“-Sanski Most,PD „Grmeč“-Bosanska Krupa i PD „Plješevica“-Bihać. Za sve učesnike manifestacije obezbijeđen je prevoz autobusom iz Kozarca,kao i povratak sa Mrakovice.


Na manifestaciji smo uzeli učešće kuhajući kotlić za naše planinare ,goste ,te ostale posjetioce manifestacije. Pored hrane,učesnici su imali topli čaj i kafu.



Neki članovi našeg društva su samoinicijativno pješice sišli sa Mrakovice,jer zbog neočišćenog i velikog snijega,ove godine društvo nije organizovalo planinarski pohod na Mrakovicu.


Učešće na pomenutoj manifestaciji je pratilo je prelijepo sunčano vrijeme,što je još više uljepšalo dane zime na Kozari.

PD “Mrakovica”-Kozarac

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.