U Kozarcu oblačano, sa najvišom dnevnom temperaturom zraka oko -2°C

U sjevernim područjima zemlje danas će biti dugotrajne niske naoblake, dok će u većem dijelu zemlje preovladavati sunčano vrijeme.

Vjetar slab, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U Kozarcu oblačano, sa najvišom dnevnom temperaturom zraka oko -2°C, javio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Niske temperature i ovog jutra pogoduju formiranju poledice na svim vlažnim lokalitetima, posebno preko mostova i na prilazima tunelima, kao i na dionicama u višim predjelima.

Zbog magle vidljivost je smanjena na 50 metara na magistralnom putu M-15 Glamoč-Mlinište, dok zbog povremeno jačih udara vjetra iz BIHAMK-a upozoravaju na magistralni put M-17 Drežnica-Mostar.

Skreće se pažnja i na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja. U južnim krajevima saobraća se po pretežno suhom kolovozu.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Na graničnim prelazima ovog jutra nema dužih zadržavanja.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.