Nastava u školama u RS-u počinje u ponedjeljak

Nastava u drugom polugodištu počeće u osnovnim i srednjim školama u RS-u u ponedjeljak, 23. januara, kako je to i predviđeno Pravilnikom o školskom kalendaru za školsku 2016/2017. godinu, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture RS.

Ministarstvo je zatražilo informacije o stanju na terenu od predsjednika aktiva direktora osnovnih i srednjih škola kako bi moglo procijeniti da li su stvoreni uslovi u školama za nesmetan početak nastave u drugom polugodištu. Na osnovu informacija predsjednika aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, procijenjeno je da ne postoji potreba za odstupanjem od pravilnika, te da nastava u drugom polugodištu može početi po planu.

Ministarstvo prosvjete i kulture pratiće i dalje situaciju na terenu, vodeći prvenstveno računa o tome da učenici bezbjedno stignu do škole, navodi se u saopštenju.

Ukoliko zbog vremenskih prilika u nekim od škola ne bude moguć bezbjedan početak nastave, Ministarstvo napominje da će donositi pojedinačne odluke o početku nastave u takvim školama.

Prema Pravilniku o školskom kalendaru za školsku 2016/2017, zimski raspust ove godine traje od 2. do 20. januara.

(NN)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.