U Kozarcu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko -1°C

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne vedro. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje od 7 do 11°C.

U Kozarcu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko -1°C.

Zbog niskih temperatura kolovozi su mjestimično zaleđeni i klizavi ovoga jutra. Ugaženog snijega ili leda na kolovozu ima na dionicama u višim planinskim predjelima.

Izdvajamo putne pravce: Ključ-Bihać, Bosanski Petrovac-Drvar, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Kupres-Šuica-Livno i Tomislavgrad-Šuica. U ostatku zemlje kolovozi su pretežno vlažni i klizavi, u južnim krajevima suhi. Na dionicama kroz usjeke skrećemo pažnju na odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da vožnju prilagode trenutnim uvjetima za vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme obavezno za sve kategorije vozila.

Zbog lošeg stanja kolovoza i čestih saobraćajnih nezgoda, ne preporučuje se kretanje dionicom magistralnog puta M-14 Srbljani-Bosanska Krupa. Vozači mogu koristiti alternativni pravac R-402 Cazin-Stijena-Ljusina.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 20 minuta.

Radovi na području Hrvatske i dalje su aktuelni na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da se na ovim prelazima tokom dana saobraća usporeno, saopšteno je iz BIHAMK-a.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.