Sead Durakovic

U Bihaću ubijen oficir Oružanih snaga BiH Sead Duraković

U Bihaću se večeras oko 21:20 sati dogodila pucnjava u kojoj je ubijena jedna osoba, a kako nezvanično saznajemo riječ je o oficiru Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (OSBiH) Seadu Durakoviću.

Prema informacijama koje smo dobili u Ministarstvu unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK), građani su, nakon što su čuli pucnjavu, dojavili policiji koja je uhapsila jednu osobu koja se sumnjiči da je počinilo ubistvo.

“Dobili smo dojavu od građana da se čuje pucnjava u ulici Skendera Kulenovića. Na mjesto događaja su upućene patrole koje su zatekle mušku osobu koja je potom pobjegla. Sve patrole su nakon toga poslane na teren i u međuvremenu je uhapšena jedna osoba koja bi se mogla dovesti u vezu s ubistvom”, navodi Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Policija je na mjestu događaja pronašla tijelo ubijenog Seada Durakovića.

Motiv za njegovo ubistvo još nije poznat.

Inače, Sud BiH je u novembru ove godine prvostepenom presudom proglasio Seada Durakovića krivim za protuzakonito posredovanje prilikom zapošljavanja i osudio ga na tri godine zatvora.

Duraković je proglašen krivim što je kao visokopozicionirani oficir u OSBiH od 2011. do 2014. godine obećavao osobama da će ih zaposliti kao oficire i vojnike u OSBiH s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.