Dan oruzanih snaga bih

Obilježen Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

U Sarajevu je danas upriličena manifestacija obilježavanja 1. decembra, dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koje ujedno proslavljaju i 11. godišnjicu postojanja. Tim povodom u kasarni OS BiH u Rajlovcu upriličeno je svečano postrojavanje komandi i jedinica, dodjela nagrada najboljim vojnicima i predstavljanja naouružanja i opreme BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Čestitajući godišnjicu, predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić istakao je da su Oružane snage BiH rezultat reforme odbrane koja se desila prije 11 godina i koja je u jednim složenim političkim uslovima dovela do toga da su pripadnici ranije sukobljenih strana unutar BiH danas u njenim Oružanim snagama i da zajedno služe, prije svega civilnom stanovništvu, pomažući im teškim uslovima, ali i u međunarodnim mirovnim misijama.

“Ono što se događa je da u BiH reforme mogu ići, polako, postepeno, bez velike gužve i rekao bih dosta uspješno. Način na koji je ova reforma, sama po sebi teška, provedena pokazuje da se stvari mogu pomjerati kada za to postoji politička volja. Mislim da način na koji funkcionišemo, a gdje Oružane snage nisu predmet velikih političkih sukoba je dobro i za Oružane snage, a i za zemlju u cjelinu”, kazao je Ivanić.

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.