BAJRAMSKA ČESTITKA GLAVNOGA IMAMA KURBAN BAJRAM 1436. GODINA

BAJRAMSKA ČESTITKA GLAVNOGA IMAMA KURBAN BAJRAM 1436. GODINA

U ime Allaha Milostivog Samilosnog!

Hvala neka je Allahu, Gospodaru svih svjetova, a salavat i selam neka na Muhammeda, a.s., na njegov rod i ashabe i neka je Allahova milost na sve naše merhume i šehide!

Braćo i sestre,

Hvala Allahu, bajram dočekasmo i radost koju Uzvišeni Allah vjerničkim srcima daruje još jednom osjetismo. U radosti i veselju bajram nam dođe da svojim blagoslovom blagoslovi kuće i avlije naše, da svojom veličinom uveliča dane naše, da svojom ljepotom uljepša živote naše. U ovome bajramu se očituje spremnost naša da se jedni za druge žrtvujemo, da jedni drugima pri ruci budemo, da jedni druge ne zapostavimo. Zato se u ovom bajramu radujte i zahvalni svome Gospodaru budite ako Vas je tegoba u ovim danima sačuvao i ruku svoju onima koji su u poteškoćama pružite, a ako Vas je Uzvišeni Allah nedaćama iskušao ne gubite nadu jer On će izlaz iz iskušenja naših dati, a strpljive će sigurno nagradom obilatom nagraditi.

S molbom Uzvišenom Allahu da nam svima da mira, zadovoljstva i rahatluka, a od nas otkloni sve vrste zala, bolova i nesreća upućujem Vam svima iz srca čestitke povodom blagoslovljenih bajramskih dana riječima

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Allah Vam svako dobro dao i svakog Vas zla zaštitio!

Amir ef. Mahić

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.