Hasan Alic Kozarac

A. B. iz Kozarca osumnjičen za ubistvo Hasana Alića

Hasan Alic Kozarac

 

Osoba čiji su inicijali A. B. (30) iz Kozarca osumnjičen je za ubistvo Hasana Alića (74) iz ovog mjesta, izjavio je danas načelnik Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor Dalibor Ivanić. Nezvanično, riječ je o Alenu Bahonjiću.

“Drugo lice lišeno slobode u okviru ove istrage, I. Č. (40) iz Kozarca, trenutno ima status svjedoka”, rekao je Ivanić na vanrednoj konferenciji za novinare u Prijedoru.

Prema njegovim riječima, slučaj je policiji prijavljen juče u 13:10 sati, a ubistvo je, najvjerovatnije, izvršeno 29. aprila u večernjim satima.

“Osumnjičeni je zajedno sa žrtvom, najvjerovatnije, konzumirao alkohol gdje je došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba kada je osumnjičeni iskoristio nepažnju oštećenog i zadao mu više udaraca tupim predmetom u glavu, nakon čega su nastupile smrtne posljedice”, rekao je Ivanić.

Prema njegovim riječima, Zavod za sudsku medicinu Banja Luka danas je obavio obdukciju tijela žrtve.

“Nemamo još zvanično izvještaje o nalazu i mišljenju, ali ono čime trenutno raspolažemo je da je smrt nastupila usljed povreda nanesenih tupim predmetom”, dodao je Ivanić.

On je naglasio da je osumnjičeni policiji priznao djelo i pokazao mjesto izvršenja krivičnog djela, kao i mjesto gdje je odbacio sredstvo kojim je izvršio krivično djelo – čekić.

“Na njemu se nalaze ostaci krvi. U pretresu dva objekta koje je osumnjičeni koristio pronađeni su predmeti koji su otuđeni s mjesta izvršenja krivičnog djela. Svi predmeti su izuzeti i biće korišteni kao dokaz u krivičnom postupku”, istakao je Ivanić.

Osumnjičeni će danas biti predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banja Luka.

“Lice A. B. je višestruki povratnik u činjenju krivičnih djela krađa, teška krađa, mučenje, ubijanje i zlostavljanje životinja, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija i silovanje u pokušaju”, naveo je Ivanić.

On je dodao da je motiv izvršenja ovog krivičnog djela koristoljublje i da se isključuju mržnja i nacionalna netrpeljivost kao eventualni motivi.

Sedamdesetčetvorogodišnji Hasan Alić iz Kozarca, kod Prijedora, pronađen je juče u popodnevnim satima mrtav u svojoj porodičnoj kući u Kozarcu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.