Hasan Alic

Ubistvo u Kozarcu? Hasan Alic pronadzen mrtav u kuci.

Hasan Alic

 

U Deri, danas je oko 13 sati, na podu porodične kuće pored razbacanih stvari pronađeno beživotno tijelo Hasana Alića (74), mještanina ovog Kozarackog zaseoka.

Prema prvim i još uvijek nezvaničnim saznanjima Alić je ubijen iz vatrenog oružja. Na uviđaju su pored policije prisustvovali  ljekar mrtvozornik i dežurni tužilac Okružnog Tužilaštva iz Banjaluke.

Dvije osobe su uhapšene i trenutno su na saslušanju u prijedorskoj policiji zbog sumnje da imaju veze sa ubistvom sedamdesetčetverogodišnjeg Hasana Alića u zaseoku Dera kod Kozarca.

Kako je za Klix.ba Kazala Marija Matić, glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Prijedor, u toku su pretresi i na više lokacija u gradu Prijedoru, a sa ciljem pronalaska predmeta koji bi se mogli dovesti u vezu sa ovim krivičnim djelom. Koji je bio motiv ovoga ubistva trebalo bi biti poznato nakon saslušanja osumnjičenih.

Tijelo 74-godišnjaka je pronađeno u njegovoj kući u poslijepodnevnim satima, i to sa povredom glave.

Navodno, u neposrednoj blizini Alićevog tijela pronađene su i hepo kocke i progorjeli tepih pa se sumnja da je ubica pokušao zapaliti kuću ubijenog kako bi prikrio cijeli slučaj. Također je izvršena i premetačina po kući ubijenog.

Pretpostavlja se da je motiv ovoga ubistva koristoljublje s obzirom na to da je Alić primao njemačku penziju te je živio sam.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.