Olakšajte sebi, pomozite drugima – KURBANI 2014

Poštovani,

Humanitarna organizacija ˝DIRHEM˝ je u proteklim godinama bila pokretač i realizator mnogih humanih aktivnosti i akcija.

Tragom toga, H.O. "Dirhem" koristi prigodne situacije i prilike u kojima se pomoć potrebnima može lakše i efikasnije prikupiti i dostaviti potrebnim ljudima.  Jedna od tavkih situacija sigurno je i kurban-bajram, kada se veće količine mesa mogu prikupiti i uručiti ugroženim kategorijama.

Ove godine H.O. Dirhem je odlučila pokrenuti projekat ”Olakšajte sebi, pomozite drugima – KURBANI 2014”, kroz kojeg nudimo kompletan aranžman; od nabavke i klanja kurbana, do podjele kurbanskog mesa najugroženijim kategorijama stanovništva u Bosni i Hercegovini.

Ove godine smo odlučili da veću količinu mesa dostavimo i za potrebe Narodne kuhinje u Turbetu, kojom upravlja H.O. "Dirhem" i u kojoj već devet mjeseci, šest dana u sedmici, 80-tak korisnika preuzima svoj topli obrok. Pored toga, određena količina će biti direktno dostavljena ugroženim porodicama. Naravno, i ove godine smo ostavili mogućnost da se preuzme cijeli ili dio kurbana, i to u Travniku i Sanskom Mostu.

Uplatom kurbana putem nas olakšavate sebi posao oko nabavke kurbana, ali i direktno pružate pomoć ugroženim kategorijama, te osiguravate da vrijedna prehrambena namirnica kao što je meso bude dostupna i njima.

Uplate možete izvršiti najkasnije do 02.10.2014. god. na žiro račun sa naznakom ”uplata za kurban”.

Cijena jednog kurbana iznosi 150 eura.

Napomena: Oni koji planiraju preuzeti svoj kurban ili jedan njegov dio trebaju nas o tome obavijestiti, ostaviti svoj kontakt i adresu, putem e-maila: hodirhem@gmail.com ili na tel: 062 874 556, a sve ostale kurbane tretirat ćemo kao donirane u svrhu pomoći siromašnima i za Narodnu kuhinju u Turbetu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.