KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Nakon poplava, ponovo poplave… Nazalost, nakon zadnjih losi vijesti o poplavama koje su nastale uslijed obilnih padavina, vremenske (ne) prilike su ponovo dovele do elementarnih nepogoda.

Sigurno ste vec upoznati sa situacijom u cijeloj zemlji, sa svih strana stizu vijesti o prodiranju vode i klizistima, a skoro i svi putni pravci u BiH su neprohodni.

Ova prirodna katastrofa, glavna je tema u carsiji a od jutros su pokrenute inicijative za prikupljanje pomoci ugrozenim podrucjima, posebno Opstini Maglaj, s kojom imamo bratske veze i koja nas je pomagala ‘92. kad nam je najteze bilo.

BHFantomi Kozarac, krenuli su jutros sa prikupljanjem sredstava kako bi se kupile neophodne namirnice koje bi se poslale kao pomoc u Maglaj, a jutros je i nasa Islamska Zajednica Medzlis Kozarac uputila apel i pokrenula akciju prikupljanja pomoci.

Pomoć će se prikupljati u sljedećim namjernicama:

-brašno

-ulje

-so

-šećer

-tjestenine

-hrana u konzervama

-flaširana voda

-hrana za bebe

-pempas za bebe i odrasle osobe

-deke, jorgani

-čaršafi

-svijeće

-ostale najnužnije namjernice za svakodnevnu upotrebu

Navedene namjernice se od danas prikupljaju kod Mutničke džamije u Kozarcu i bit će čim prije proslijeđene u ugrožena područja općine Maglaj.

Svi oni koji nisu u stanju donijeti navedene namjernice, a žele donirati novac kojim će se iste kupiti mogu to učiniti putem žiroračuna FONDA SOLIDARNOSTI na sljedeći način:

UPLATA STRANIH DEVIZA:

Fond solidarnosti-Medžlis IZ Kozarac

IBAN BA395620078058221026

Swift code: RAZBBA22

UPLATA U KM:

Fond solidarnosti-Medžlis IZ Kozarac

Žiro račun: 5620078058220735

Uplate se primaju i u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Kozarac kao i kod svih kozaračkih imama na blokove Fonda solidarnosti.

Zbog velikih šteta i humanitarne katastrofe koja je izazvana poplavama širom naše domovine pozivamo Vas na bratsku solidarnost sa ugroženim stanovništvom naše zemlje.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.