Adnan Čatić postao svjetski prvak po četvrti put

 

 

Adnan Čatić alias Felix Sturm bivši WBA šampion srednje kategorije nokautirao je večeras Engleza Darrena Barkera u Porsche Areni u Stuttgartu i postao prvak u IBF verziji. Na taj način ušao je u historiju jer niti jednom njemačkom bokseru do sada nije pošlo za rukom da četiri puta postane svjetski prvak.

Čatić je bio svjestan kvaliteta suparnika. Znao je da ga pobjeda vraća na svjetski vrh. Stoga je ovaj bokser bh. korijena učinio sve kako bi trijumfovao.

Čatić je do ovog dvoboja imao 44 profesionalne borbe, od kojih je 38 pobijedio. Doživio je samo tri poraza. Barker je u 27 borbi imao 26 pobjeda i jedan poraz. Sve je sugerisalo da će gledaoci uživati u meču.

Prva runda protekla je u razmjeni udaraca, a Čatić je imao ogromnu podršku sa tribina. U Areni se orilo “Bosnom behar probeharao“.

Nošen navijanjem Čatić je u drugoj rundi nokautirao Engleza dva puta i riješio meč. Trener engleskog boksera nije imao nikakvog drugog rješenja osim da baci peškir u ring i tako prekine borbu.

Čatić je titulu svjetskog prvaka proslavio sa zastavom bh. u rukama. Slavlju su se priključili bh. reprezentativci Sejad Salihović i Vedad Ibišević.

Za kraj treba reći da je bh. borac Adnan Redžović pobijedio jednoglasnom odlukom sudija borca iz Ukrajine – Igora Pylypenka.

(Klix.ba

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.