Kozarac.ba

Sušić: Ovo je najvažnija utakmica u mojoj karijeri!

 

Trening nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine počeo je danas na stadionu u Kaunasu, uoči sutrašnje odlučujuće utakmice protiv reprezentacije Litvanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, javio je novinar agencije Anadolija.

Svih 23 igrača trenira danas na stadionu “Darius i Girenas” u Kaunasu, što su i posljednje pripreme Zmajeva pred sutrašnju utakmicu, u kojoj će, u slučaju da pobijede, osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Neposredno prije treninga, pred velikim brojem novinara kako iz BiH, tako i iz Litvanije, selektor bosanskohercegovačke reprezentacije Safet Sušić održao je konferenciju za novinare.

“Ovo je najvažnija utakmica u mojoj trenerskoj karijeri. Jedino je možda mogu porediti sa utakmicom dok sam bio igrač i kada smo u Splitu pobijedili Bugare rezultatom 3:2, i tako izborili plasman na veliko takmičenje”, rekao je Sušić.

Selektor Zmajeva ponovio je da respektuje protivnika, te je najavio ofanzivnu igru od samog početka sutrašnjeg susreta.

Na pitanje može li ovu utakmicu porediti sa onom odlučujućom sa Francuskom u Parizu od prije dvije godine za plasman na Evropsko prvenstvo, Sušić je kazao kako to nije moguće.

“Apsolutno ne, oni su tada bili favoriti i trebao im je samo bod da se plasiraju na Euro. Sada je situacija drugačija, jer smo mi favoriti i bolji smo od Litvanije. Cijela nacija, kao i mi u reprezentaciji, vjerujemo u plasman BiH na Mundijal. Čitava BiH je optimist i nadam se da ćemo sutra slaviti”, istakao je, između ostalog, Sušić.

Dodaj komentar

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.