Sušić: Ovo je najvažnija utakmica u mojoj karijeri!

 

Trening nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine počeo je danas na stadionu u Kaunasu, uoči sutrašnje odlučujuće utakmice protiv reprezentacije Litvanije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine, javio je novinar agencije Anadolija.

Svih 23 igrača trenira danas na stadionu “Darius i Girenas” u Kaunasu, što su i posljednje pripreme Zmajeva pred sutrašnju utakmicu, u kojoj će, u slučaju da pobijede, osigurati plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu.

Neposredno prije treninga, pred velikim brojem novinara kako iz BiH, tako i iz Litvanije, selektor bosanskohercegovačke reprezentacije Safet Sušić održao je konferenciju za novinare.

“Ovo je najvažnija utakmica u mojoj trenerskoj karijeri. Jedino je možda mogu porediti sa utakmicom dok sam bio igrač i kada smo u Splitu pobijedili Bugare rezultatom 3:2, i tako izborili plasman na veliko takmičenje”, rekao je Sušić.

Selektor Zmajeva ponovio je da respektuje protivnika, te je najavio ofanzivnu igru od samog početka sutrašnjeg susreta.

Na pitanje može li ovu utakmicu porediti sa onom odlučujućom sa Francuskom u Parizu od prije dvije godine za plasman na Evropsko prvenstvo, Sušić je kazao kako to nije moguće.

“Apsolutno ne, oni su tada bili favoriti i trebao im je samo bod da se plasiraju na Euro. Sada je situacija drugačija, jer smo mi favoriti i bolji smo od Litvanije. Cijela nacija, kao i mi u reprezentaciji, vjerujemo u plasman BiH na Mundijal. Čitava BiH je optimist i nadam se da ćemo sutra slaviti”, istakao je, između ostalog, Sušić.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.