AP: Pet igrača BiH koje treba pratiti u Brazilu

 

Novinska agencija Associated Press napravila je listu pet fudbalera reprezentacije Bosne i Hercegovine na koje treba obratiti pažnju tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Kako piše Agencija Anadolija, s napadački orijentiranim trenerom i napadačem svjetskog glasa na čelu tima, BiH očekuje da postigne mnogo golova na Mundijalu u Brazilu.

Napadač Manchester Uniteda Edin Džeko je postigao većinu golova svoje ekipe tokom kvalifikacija, dok ih selektor Safet Sušić očekuje još mnogo na utakmicama s Argentinom, Iranom i Nigerijom. Od velike pomoći će im biti i kreativni veznjak, Miralem Pjanić.

AP je napravio listu pet igrača koje treba gledati u reprezentaciji BiH tokom SP-a u Brazilu.

Edin Džeko

Bez obzira što njegova pozicija u timu Manchester Cityja nije sigurna, Džeko je postigao 10 od 30 golova bh. reprezentacije tokom kvalifikacijskih mečeva. Džeko je postigao 26 golova u 49 međunarodnih utakmice i bit će ključni čovjek u ofanzivnoj formaciji bh. reprezentacije.

Miralem Pjanić

Ofanzivni vezni igrač Rome Miralem Pjanić donosi bogatstvo i stil u srednjem redu bh. reprezentacije. On je karijeru počeo u Luksemburgu, nakon što se s porodicom napustio BiH kratko prije rata. Dvije godine je morao čekati dozvolu da igra za BiH. Debitovao je 2008. godine i nakon toga je postigao osam golova u 46 utakmica.

Vedad Ibišević

Vedad Ibišević je postigao gol koji je BiH odveo u Brazil protiv Litvanije u Kaunasu. Napadač Stuttgarta je igrao u Švicarskoj, SAD-u i Francuskoj.

Asmir Begović

Golman Stokea Asmir Begović spada u red najboljih golmana u engleskoj elitnoj ligi. U deset kvalifikacijskih utakmica primio je tek šest golova. Izabrao je da igra za BiH umjesto Kanade, u kojoj je počeo internacionalnu karijeru 2004. godine.

Zvjezdan Misimović

Na petom mjestu je Zvjezdan Misimović, igrač sa 80 nastupa i 26 golova u dresu BiH. Igrao je za Wolfsburg s kojim je osvojio Bundesligu uz 20 asistencija. 

AP je napravio istu listu i za ostale reprezentacije iz grupe F. Na listi argentinskih igrača su Lionel Messi, Gonzalo Higuain, Sergio Romero, Fernando Gago i Sergio Aguero.

Na listi se također nalaze nigerijski igrači, a to su Emmanuel Emenike, Victor Moses, John Obi Mikel, Sunday Mba i Efe Ambrose.

Među pet igrača Irana koji mogu napraviti razliku na Mundijalu su Reza Ghoochannejhad, Javad Nekounam, Masoud Shojaei, Daniel Davari i Ashkan Dejagah.

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • jadis
  • horizon
  • "mer-à-bout"
  • Leona
  • Milord Bbel
  • sac & ressac
  • messager
  • golfe bleu
  • fel-fel en résidence

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.