AP: Pet igrača BiH koje treba pratiti u Brazilu

 

Novinska agencija Associated Press napravila je listu pet fudbalera reprezentacije Bosne i Hercegovine na koje treba obratiti pažnju tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Kako piše Agencija Anadolija, s napadački orijentiranim trenerom i napadačem svjetskog glasa na čelu tima, BiH očekuje da postigne mnogo golova na Mundijalu u Brazilu.

Napadač Manchester Uniteda Edin Džeko je postigao većinu golova svoje ekipe tokom kvalifikacija, dok ih selektor Safet Sušić očekuje još mnogo na utakmicama s Argentinom, Iranom i Nigerijom. Od velike pomoći će im biti i kreativni veznjak, Miralem Pjanić.

AP je napravio listu pet igrača koje treba gledati u reprezentaciji BiH tokom SP-a u Brazilu.

Edin Džeko

Bez obzira što njegova pozicija u timu Manchester Cityja nije sigurna, Džeko je postigao 10 od 30 golova bh. reprezentacije tokom kvalifikacijskih mečeva. Džeko je postigao 26 golova u 49 međunarodnih utakmice i bit će ključni čovjek u ofanzivnoj formaciji bh. reprezentacije.

Miralem Pjanić

Ofanzivni vezni igrač Rome Miralem Pjanić donosi bogatstvo i stil u srednjem redu bh. reprezentacije. On je karijeru počeo u Luksemburgu, nakon što se s porodicom napustio BiH kratko prije rata. Dvije godine je morao čekati dozvolu da igra za BiH. Debitovao je 2008. godine i nakon toga je postigao osam golova u 46 utakmica.

Vedad Ibišević

Vedad Ibišević je postigao gol koji je BiH odveo u Brazil protiv Litvanije u Kaunasu. Napadač Stuttgarta je igrao u Švicarskoj, SAD-u i Francuskoj.

Asmir Begović

Golman Stokea Asmir Begović spada u red najboljih golmana u engleskoj elitnoj ligi. U deset kvalifikacijskih utakmica primio je tek šest golova. Izabrao je da igra za BiH umjesto Kanade, u kojoj je počeo internacionalnu karijeru 2004. godine.

Zvjezdan Misimović

Na petom mjestu je Zvjezdan Misimović, igrač sa 80 nastupa i 26 golova u dresu BiH. Igrao je za Wolfsburg s kojim je osvojio Bundesligu uz 20 asistencija. 

AP je napravio istu listu i za ostale reprezentacije iz grupe F. Na listi argentinskih igrača su Lionel Messi, Gonzalo Higuain, Sergio Romero, Fernando Gago i Sergio Aguero.

Na listi se također nalaze nigerijski igrači, a to su Emmanuel Emenike, Victor Moses, John Obi Mikel, Sunday Mba i Efe Ambrose.

Među pet igrača Irana koji mogu napraviti razliku na Mundijalu su Reza Ghoochannejhad, Javad Nekounam, Masoud Shojaei, Daniel Davari i Ashkan Dejagah.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.