Nasmijani Zmajevi spremni za podvig generacije

 

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine sinoć su zvanično počeli pripreme za utakmice s Lihtenštajnom i Litvanijom kojima će se spustiti zavjesa na još jedan kvalifikacijski ciklus.

Premda još nije okončan, ciklus se već sada može ocijeniti iznimno uspiješnim. Zmajevi su već mjesecima među 20 najboljih reprezentacija na planeti, a blizu su i direktnog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine.

Za taj veliki, historijski uspjeh našima su potrebne dvije pobjede. Računica je prosta i jasna. Grčka i BiH na prvom mjestu tabele grupe imaju po 19 bodova, ali Papetov tim je prednosti jer ima bolji međusobni omjer u susretima s Grcima. 

U modernom fudbalu slabih protivnika nema. Svi igraju, svi žele zabiti gol više i pobijediti, ali razlika između velikih i malih ipak postoji i jasna je. Bosna i Hercegovina je velika, sjajna, snažna i ugledna reprezentacija. Zmajevi mogu pobijediti svakoga, a uz dužno poštovanje prema našim narednim protivnicima, sve osim sigurnih i ubjedljivih pobjeda bilo bi ravno potpunim senzacijama.

Prvi na spisku za odstel je Lihtenštajn, tim kojem su Zmajevi na početku kvalifikacija utrpali osam komada, a četiri dana poslije, naši će u spektakularnoj utakmici generacije, putovati u Litvaniju gdje će protiv domaćeg tima ovjeriti vizu za Južnu Ameriku.

Operacija je počela, Zmajevi su nasmijani, spremni i raspoloženi za uspjeh! Sretno!

(RSA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.