“Vikend aktivizma” u Banjaluci

Udruženje građana "Oštra Nula" organizovalo je niz radionica po nazivom „Vikend aktivizma“ koji je bio održan 7. i 8. septembra u parku „Dr Mladen Stojanović“ u Banjaluci.

Aktivno učešće u ovom događaju su uzeli/e i aktivisti/kinje prijedorskih organizacija Centar za mlade "KVART", Čisto srce i Optimisti2004- Kozarac.

Cilj ovih radionica je bio upoznavanje mladih sa nenasilnim, društveno-odgovornim aktivizmom, demokratskim metodama za izgradnju boljeg društva, stimulisanje na pojedinačni ili grupni rad, te umrežavanje i saradnju među različitim sredinama i davanje prilike da se ovi koncepti objasne i približe našim građanima/kama kroz direktne primjere i iskustva naših sugrađana/ki.

Učesnici/e su imali/e priliku da razgovaraju sa aktivistima/kinjama iz različitih oblasti, da prisustvuju praktično-kreativnim radionicama gdje su radili/e na jačanju timskog duha, udruživanju i organizovanju, kao i radionicama na kojima su izrađivali/e stencile, transparente, oslikavati majice i itd.

Takođe, u sklopu "BL Art" festivala koji je održan u tom periodu, učesnici/e su imali/e priliku za druženje i učestvovanje u raznim drugim zanimljivim radionicama i koncertima.

Svakako se zahvaljujemo našim dragim prijateljima/icama iz Oštra Nula na ovakvo divnoj prilici za druženje, učenje i produktivan rad.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.